Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Χειρονομία: «Να αντισταθούμε και να νικήσουμε»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2021, 12:19

Η Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση σε ανακοίνωσή της εκτιμάει ότι «τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτή η αξιωματική θέση που προφέρεται από όλο και περισσότερο κόσμο στην Ελλάδα, μας συντροφεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της καθημερινότητάς μας».

Αναφέρει μεταξύ άλλων την κατάσταση, αλλά και εκδικητικές απολύσεις όπως αυτή του γιατρού Κώστα Καταραχιά από τον Άγιο Σάββα και σημειώνει: «Ό,τι δεν είναι κερδοφόρο, δεν έχει σημασία για το κράτος. Δεν υπάρχει καμία διάθεση από πλευράς κυβέρνησης να παρθούν μέτρα, ούτε για ενίσχυση του ΕΣΥ, ούτε για ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ούτε για βελτίωση των υποδομών στην παιδεία».

Προσθέτει ότι «το κράτος δεν διαχειρίζεται την πανδημία, απλώς την εκμεταλλεύεται. Την εκμεταλλεύεται για να εγκαθιδρύσει μία νέα κοινωνική συνθήκη, απελευθερωτική για την εξουσία και την αναπαραγωγή του κεφαλαίου».

Τέλος, σημειώνει: «Ο δημόσιος χώρος είναι η κορωνίδα της αντίστασής μας. Στις πλατείες, στα πάρκα, στις γειτονιές μας, στα πανεπιστήμιά μας, σε κάθε δημόσιο χώρο μπορούμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, μπορούμε να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να νικήσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back