Oikonomou pisoi

«Χειρονομία» για τις Αναιρέσεις

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2019, 17:52

Η Χειρονομία-ΑΚ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την απαγόρευση των «Αναιρέσεων» στο θεατράκι, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δεν μας εκπλήσσει βέβαια η σύμπνοια των τοπικών αρχόντων, εξάλλου σε μια πόλη που η ατομική κερδοφορία έχει μεγαλύτερη αξία από τους πολίτες και το δικαίωμα τους σε προσβάσιμους δημόσιους χώρους – για παράδειγμα να υπενθυμίσουμε τα δεκάδες σημεία στην πόλη όπου τραπεζοκαθίσματα τοποθετούνται πάνω σε δρόμους όδευσης τυφλών ή την “ανάπλαση” της πλατείας Πάργης με μόνο σκοπό την περαιτέρω εξάπλωση των καταστημάτων - είναι επόμενο πως τα πολιτικά και πολιτιστικά φεστιβάλ που είναι οργανωμένα από τα κάτω και προάγουν ιδέες που αμφισβητούν το κατεστημένο δεν θα είναι καθόλου συμπαθή στην τοπική εξουσία».

Παραπέμπει σε γεγονότα όπως το Ξενία το 2006 και η Όαση το 2009 και αναφέρει ότι «όσο η ιδιωτική πρωτοβουλία μαζί με την τοπική εξουσία θα προσπαθούν να καταλάβουν τον δημόσιο χώρο και να μετατρέψουν την πόλη σε ένα μεγάλο θεματικό πάρκο όπου χαρούμενοι καταναλωτές θα αγοράζουν και θα διασκεδάζουν ενώ εργαζόμενοι θα δουλεύουν στις γαλέρες τους επισιτισμού εμείς θα τον νοηματοδοτούμε με τον δικό μας τρόπο».

Τέλος, σημειώνει: «Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία ούτε του κράτους ούτε του κεφαλαίου στον ελεύθερο δημόσιο χώρο. Οι πολίτες θυμούνται τις συγκρούσεις στο Ξενία επί δημαρχίας Γκόντα, που κυβερνούσε με τα ΜΑΤ, ο οποίος επέστρεψε μέσω της συνεργασίας του με την παράταξη Ελισάφ. Αλληλεγγύη στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back