Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-11-2018, 23:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως «Φορέας οργάνωσης εκδηλώσεων-δράσεων αθλητικού τουρισμού» προσπαθεί να πάρει πιστοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου. Κι αυτό επειδή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την εγγραφή της στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα δοθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ήπειρο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση, είναι η δημιουργία «Χάρτη αθλητικού τουρισμού και υπαίθρων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής της Ηπείρου».

Για τη σύνταξη του χάρτη είναι απαραίτητη η συνεργασία των αθλητικών σωματείων της Ηπείρου, τα οποία θα πρέπει να αποστείλουν έως 10 Δεκεμβρίου στοιχεία στο γραφείο του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας και Άθλησης Βασίλη Γοργόλη για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες κατά τις οποίες υπήρξε προσέλευση θεατών, αποστολών, δημοσιογράφων, αθλητών από περιοχές εκτός Ηπείρου, είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού.

Στον χάρτη θα συμπεριληφθούν επίσης και όλες εκείνες οι δράσεις που αφορούν τη συμμετοχή πολιτών σε εναλλακτικές δραστηριότητες άθλησης, άσκησης, αναψυχής και φυσικής δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, χειμερινών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, διάσχιση φαραγγιού, εξερεύνηση σπηλαίων, ποδήλατο βουνού, σκι βουνού, τζιπ εκτός δρόμου, τοξοβολία αναψυχής, ιππασία, ράφτινγκ, κανόε καγιάκ, κολύμβηση με εξοπλισμό, αυτόνομη κατάδυση, αλιεία, θαλάσσιο σκι, σέρφινγκ, ιστιοπλοΐα, αλεξίπτωτο πλαγιάς, paintball.

«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ολοκληρωμένης καταγραφής των αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ήπειρο. Μέσα από αυτές επιδιώκουμε αφενός την εξασφάλιση χρηματοδότησής τους και αφετέρου την αύξηση της προσέλευσης αθλητών- επισκεπτών. Παράλληλα και ανεξάρτητα της χρηματοδότησης, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός ‘αθλητικού οδηγού’ (καλεντάρι) εκτός των αγωνιστικών διοργανώσεων (σωματειακά πρωταθλήματα), ο οποίος να είναι στη διάθεση όλων, αθλούμενων και μη», δήλωσε ο κ. Γοργόλης.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα