Oikonomou pisoi

«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζόμενων»

Εικόνα του άρθρου «Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζόμενων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 17:11

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων χαιρετίζει «τη συμμετοχή των εργαζομένων και των σωματείων της πόλης μας, στον εορτασμό του Πολυτεχνείου στη Δόμπολη» και τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα. «Χαιρετίζουμε την αποφασιστική και μαχητική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ να τρομοκρατήσει το λαό, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου» αναφέρει.

Καταγγέλλει την «απρόκλητη  επίθεση των δυνάμεων καταστολής που έστειλε 3 εργαζόμενους στο νοσοκομείο και προσήγαγε δεκάδες συναδέλφους, ακόμα και μια ανήλικη μαθήτρια. Η προσπάθεια της κυβέρνησης έπεσε στο  κενό. Έγινε κατάθεση στεφάνων και συγκέντρωση. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και οι φοιτητικοί σύλλογοι (Φυσικού, Ι/Α, ΠΤΝ, ΒΕΤ, Ιατρικής) με όλα τα μέτρα προστασίας, (αποστάσεις – μάσκες) διαδήλωσαν απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα, ότι η απαγόρευση έγινε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Επίσης, καλεί την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων  «να μη συγκαλύψει τον αυτοαποκαλούμενο Χρυσαυγίτη, εγκληματία - ναζί  αστυνομικό που απειλούσε τους προσαχθέντες εργάτες».

Καταγγέλλει τις συλλήψεις 23 φοιτητών και ζητάει να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με το μαστίγιο θα τρομοκρατήσουν το λαό που αγωνίζεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί την προστασία της υγείας της ζωής και των δικαιωμάτων του» προσθέτει και καταλήγει με ραντεβού στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back