Oikonomou pisoi

Τζούφη-Μαντάς στον Δήμο Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Τζούφη-Μαντάς στον Δήμο Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2019, 15:15

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Μαντάς και Μερόπη Τζούφη, μαζί με μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Ζίτσας, επισκέφθηκαν τα χωριά Κληματιά, Καρίτσα και Ζίτσα του Δήμου Ζίτσας. Αναφέρθηκαν κυρίως στις νέες ρυθμίσεις για την αμπελουργική ζώνη, την ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στην περιοχή, την αυξημένη χρηματοδότηση του Δήμου Ζίτσας από τον Φιλόδημο Ι και ΙΙ, την ένταξη της ανακατασκευής του γηπέδου της Ζίτσας κλπ.

Ιδιαίτερα στη συζήτηση με τους αμπελουργούς, τους ανέλυσαν τη ρύθμιση για τους δασωμένους αγρούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αυτήν επιτρέπεται η χρήση έως 30 στρεμμάτων σε αγρούς που έχουν μετατραπεί σε δάση για γεωργική ή δενδροκομική καλλιέργεια. «Η διάταξη αυτή, που δίνει νέες παραγωγικές δυνατότητες στη περιοχή, αν συνδυαστεί με τη  δημιουργία ομάδων παραγωγών (που έχουν σημαντικές ευνοϊκές ρυθμίσεις), μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη», σημειώνουν.

Επίσης, ο κ. Μαντάς επισκέφθηκε την TACT – Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Νέα Αρχή», το ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ιωαννίνων. το ΚΕΘΕΑ και τη Συνεταιριστική Τράπεζα.
Στις δομές ψυχικής υγείας τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το έργο σε αυτόν τον τομέα είναι εξαιρετικά σημαντικό  και περιλαμβάνει την δημιουργία νέων δομών σε όλη τη χώρα (ιδιαίτερα άνοιγμα τμημάτων στα Γενικά Νοσοκομεία, την χρηματοδότηση των δομών του μη κερδοσκοπικού τομέα  από τον κρατικό προϋπολογισμό με 60 εκ ευρώ κάθε χρόνο, την σημαντική διοικητική μεταρρύθμιση του Συστήματος Ψυχικής Υγείας καθώς και τη νομοθέτηση του δικαιώματος σε σοβαρά ψυχικά πάσχοντες, όταν εργάζονται, να λαμβάνουν ταυτόχρονα και το αντίστοιχο επίδομά τους».

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μαντά, «τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση, αναγνώρισαν τις προσπάθειες που έγινα όλη αυτή την περίοδο, παρά το ασφυκτικό πλαίσιο της μνημονιακής επιτροπείας και τόνισαν ότι στην επόμενη περίοδο παρά τα μεγάλα ακόμα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και το ασταθές διεθνές περιβάλλον, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έχει μέλλον κυρίως μέσα από την επέκτασή της με νέα υποκαταστήματα τόσο στην Αθήνα όσο και σε γειτονικούς νομούς».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back