Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τζούφη-Καμπουράκης: Μια συζήτηση για όλα

Εικόνα του άρθρου Τζούφη-Καμπουράκης: Μια συζήτηση για όλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2019, 14:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τον νέο περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη είχε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Ένα από τα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί σύντομα ο κ. Καμπουράκης, είναι η εφαρμογή του νόμου από τη νέα σχολική χρονιά για τη μείωση του αριθμού των μαθητών από 25 σε 22 ανά τμήμα στην πρώτη τάξη του νηπιαγωγείου, την Α’ Δημοτικού και την Γ’ Λυκείου.

Η κ. Τζούφη ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες βελτίωσης των σχολικών υποδομών, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών. «Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ξεκίνησε στις 2 Μαΐου 2019 η διαδικασία για τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών. Το επόμενο διδακτικό έτος θα έχουμε 4.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ενώ δρομολογείται από το Υπουργείο Παιδείας μέσα στον Ιούνιο, να ανοίξει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και στη γενική εκπαίδευση, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020» τόνισε.

Ο κ. Καμπουράκης ενημέρωσε ακόμη την υφυπουργό ότι από τον Ιανουάριο ξεκίνησε και στην Ήπειρο το πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης των μαθητών της γ’ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής. Με το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό χωρίς οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους, ενώ, διερευνάται η δυνατότητα καλύτερης και ευρύτερης εφαρμογής του προγράμματος, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα σχολεία.

Η κ. Τζούφη μίλησε για ένα πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που θα αφορά τη χρηματοδότηση για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε όλη τη χώρα. Επίσης στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών δομών βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ αλλά και της αντικατάστασης των υπολογιστών στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back