Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

…τώρα ο ιός έχει εθνικότητα

Εικόνα του άρθρου …τώρα ο ιός έχει εθνικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2020, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, έλεγε σε μήνυμά του ότι «ο κορονοϊός έχει αποδειχθεί ότι δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κατηγορίες πολιτών, ούτε εθνότητες, ούτε ηλικίες» αναφέρει χαρακτηριστικά».

Στη σημερινή ανακοίνωση πάντως, μάλλον… τα αλλάζει, αφού αποδίδει «την επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών στα Ιωάννινα, κυρίως σε μετανάστες που απασχολούνται σε βιομηχανικές μονάδες της περιοχής,  οι οποίοι  διαμένουν ομαδικά και υπό δύσκολες συνθήκες». 

Ο περιφερειάρχης, το προηγούμενο διάστημα, έχει σε δηλώσεις του «φωτογραφίσει» ως αιτίες εξάπλωσης μεταξύ άλλων «πάρτι» και «διαδηλώσεις και καταλήψεις».

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμα ότι απόφαση για την επιβολή ή όχι πρόσθετων μέτρων ή ακόμη και lockdown, δεν είναι πολιτική, αλλά επιστημονική και λαμβάνεται βάσει των εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων.

Σε αυτό το πλαίσιο, βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, που, υπό την εποπτεία του οποίου, «κλιμάκια  πραγματοποιούν  ελέγχους σε μονάδες στις οποίες απασχολούνται, αλλά και σε περιοχές που διαβιούν οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί εργαζόμενοι» όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ο κ. Καχριμάνης ζήτησε «μεγαλύτερη σοβαρότητα από όλους για να αποφύγουμε τα χειρότερα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που δεν εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα και αυτό δεν ισχύει μόνο για την Π.Ε. Ιωαννίνων, αλλά για όλες της Ηπείρου».


(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back