Oikonomou pisoi

Τρεις υποψήφιοι στην Κόνιτσα

Εικόνα του άρθρου Τρεις υποψήφιοι στην Κόνιτσα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2019, 16:43

Την Κόνιτσα επισκέφθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Χρήστος Μαντάς και Άρης Σπέγγος.

Επισκέφθηκαν το Δασαρχείο, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους τη στελέχωση της υπηρεσίας και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Η κα Τζούφη και ο κ. Σπέγγος τόνισαν ότι η κυβέρνηση «φρόντισε να δοθεί παράταση στις συμβάσεις των εποχικά εργαζόμενων, εκτιμώντας ότι η παρουσία και η εργασία τους έρχεται να καλύψει σημαντικές ανάγκες, ενίσχυσε τα εργασιακά τους δικαιώματα και ψήφισε τον κανόνα 1 προς 1 στις προσλήψεις-αποχωρήσεις,  δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας».

Όλα αυτά, σε αντιπαράθεση με το πρόγραμμα της ΝΔ, όπως τόνισαν, που «μιλά για περιορισμό του δημόσιου τομέα, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρχουν συμβασιούχοι εάν γίνει Κυβέρνηση και ότι ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες».

Ακόμα, επισκέφθηκαν την κεντρική βιβλιοθήκη, όπου η κα Τζούφη, καθ’ ύλην αρμόδια, τόνισε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει πλήρως της βιβλιοθήκες ως χώρους «εκπαίδευσης, γνώσης και πολιτισμού, με περαιτέρω ενίσχυση τους» και να γίνει καινούργιο κτίριο βιβλιοθήκης.

Επίσης, οι υποψήφιοι-ες επισκέφθηκαν αστυνομία και πυροσβεστική, καθώς και το Κέντρο Υγείας και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας. Εκεί συζήτησαν κυρίως για τη διαδικασία μεταφοράς στο Κέντρο ασυνόδευτων προσφύγων και την ανάπτυξη της λειτουργίας του. Όπως ανέφεραν στους εργαζόμενους η κ. Τζούφη και ο κ. Μαντάς, «έχει ληφθεί ήδη η σχετική απόφαση από το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Εργασίας και απομένει η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών» και θα ακολουθήσουν κτιριακές και τεχνολογικές παρεμβάσεις και ενίσχυση με επιστημονικό και λοιπό προσωπικό, προκειμένου «να λειτουργήσει στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας μια πλήρως ανεπτυγμένη και σύγχρονη δομή υποδοχής ανήλικων προσφύγων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Επίσης, η κα Τζούφη παραβρέθηκε στις σχολικές εκδηλώσεις του 1ου ΕΠΑΛ και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων.

Στο χαιρετισμό της στο ΕΠΑΛ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση «αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, με κύριο στόχο να καταστεί από μια επιλογή ανάγκης, σε μια συνειδητή επιλογή για τους μαθητές/τριες».

Επίσης, στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας συγχάρηκε τους απόφοιτους, καθώς και διοίκηση-εκπαιδευτικό προσωπικό. «Στο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης του θεσμού της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, το Υπουργείο προχώρησε σε σημαντικές δράσεις για τη στήριξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, όπως η αύξηση των δομών των ΣΔΕ και του αριθμού των φοιτούντων και η ενεργοποίηση της δυνατότητας λειτουργίας ταχύρρυθμων προγραμμάτων σπουδών δημοτικής εκπαίδευσης μέσα στις δομές, για τη συμμετοχή σε εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back