Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τραγική απόφαση» το σταμάτημα των ελέγχων στα νοσοκομεία

Εικόνα του άρθρου «Τραγική απόφαση» το σταμάτημα των ελέγχων στα νοσοκομεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2021, 16:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώην ΙΚΑ, νυν Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων επισκέφθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Σε δηλώσεις της η κα Τζούφη, μετέφερε την ενημέρωση που είχε ότι στο ΚΥ στην Π. Μελά πρόκειται να λειτουργήσει και άλλη γραμμή εμβολιασμού. Τόνισε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο είναι στην πράξη αδύνατο, καθώς δεν υπάρχουν  οι απαιτούμενες υποδομές και το προσωπικό.

«Το κέντρο προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες εμβολιασμού, έχοντας κινητοποιήσει το προσωπικό των ΤοΜΥ, σε χώρους που δεν είναι επαρκείς» τόνισε και πρόσθεσε ότι γίνονται 180 εμβολιασμοί τη μέρα.

«Είναι απολύτως αδύνατο να υπάρξει 3η εμβολιαστική γραμμή στο ΚΥ, και για λόγους χώρου, αλλά και προσωπικού» τόνισε και πρόσθεσε ότι θα πάνε πίσω όλες οι άλλες λειτουργίες του Κέντρου.

Η κα Τζούφη είπε ακόμα ότι, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους υπευθύνους του ΚΥ, έχουν παγώσει οι προσλήψεις μονίμου και επικουρικού προσωπικού, αλλά και της προμήθειας εξοπλισμού, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε.

«Είναι επιλογή της ΝΔ να ιδιωτικοποιήσει, τουλάχιστον την Πρωτοβάθμια Υγεία όταν περάσει η πανδημία», τόνισε.

Ακόμα, σχολίασε το σταμάτημα των rapid tests στα δύο νοσοκομεία της πόλης, λέγοντας ότι «είναι τραγική απόφαση. Μένουν ακάλυπτα τα νοσοκομεία μας και η παραπομπή σε αντίστοιχες δομές στην πόλη, είναι δυσλειτουργική».

Παράλληλα, η κα Τζούφη μαζί με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τομεάρχη Παιδείας, πήραν την πρωτοβουλία για κοινοβουλευτική ερώτηση, για την άμεση λειτουργία της προσχολικής αγωγής, καταγγέλλοντας ότι Δήμος Αθηναίων και ελάχιστοι ακόμα Δήμοι στη χώρα, δεν έχουν οργανώσει ακόμα τη διαδικασία.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε με τεράστια καθυστέρηση ‘σχέδιο’ υλοποίησης, το οποίο όπως καταγγέλλουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, ‘υπονομεύει, ευτελίζει και απαξιώνει την προσχολική αγωγή’, αφού προβλέπει κοντέινερ σε οικόπεδα και αυλές, επίταξη αιθουσών, μετακινήσεις και στοίβαγμα νηπίων σε 25άρια τμήματα - εν μέσω πανδημίας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back