Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τουριστική προβολή με ολοκληρωμένο σχέδιο»

Εικόνα του άρθρου «Τουριστική προβολή με ολοκληρωμένο σχέδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2021, 14:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη διοίκηση της Ένωσης ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων συζήτησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Θωμάς Μπέγκας, επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Στέφανος Ζέρβας, ειδικός σύμβουλος του Δήμου σε θέματα τουρισμού, κατά τη δημαρχιακή θητεία του κ. Μπέγκα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία και η στήριξη που έχει ανάγκη ο κλάδος, αλλά και ο σχεδιασμός της τουριστικής προβολής της περιοχής.

«Η συζήτηση που εκτυλίχτηκε ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα και τα κοινά σημεία πολλά, καθώς μεταξύ του κ. Μπέγκα και των εκπροσώπων των ξενοδόχων υπήρξε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία την περίοδο που ο ίδιος ήταν δήμαρχος Ιωαννίνων» αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.

Ο κ. Μπέγκας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η τουριστική προβολή πρέπει να βασίζεται «σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με ξεκάθαρη στοχοθεσία και μετρήσιμα αποτελέσματα, το οποίο ως ένα δυναμικό εργαλείο πρέπει να αξιολογείται και να εξελίσσεται συνεχώς, καθώς κι ότι οι στρατηγικοί στόχοι για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας θα πρέπει να είναι πολλαπλών κατευθύνσεων και όχι μονοθεματικοί».

Είπε ότι ως δήμαρχος, στηρίχτηκε σε αυτό το πολιτικό πλάνο και στη συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου, ιδιαίτερα με τους ξενοδόχους.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός «πρέπει να βασίζεται στη λογική της δικτύωσης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προορισμών που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον σε όλη την έκταση του νομού Ιωαννίνων καθιστώντας πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν».

Άφησε αιχμές για τη σημερινή δημοτική αρχή, λέγοντας ότι «δυστυχώς δεν αξιοποίησε τη δουλειά που της παραδώσαμε» για να συνεχίσει την προσπάθεια, σημειώνοντας ακόμα ότι το εγχείρημα είναι μεγάλο και επί δημαρχίας του, υπήρχε συνεργασία με πολλούς φορείς.

Τέλος, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως η παράταξη θα σταθεί στο πλευρό των ξενοδόχων «με όλες της τις δυνάμεις υποστηρίζοντας μια σειρά δικαίων αιτημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δήμου Ιωαννιτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back