Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τουριστικές συζητήσεις…

Εικόνα του άρθρου Τουριστικές συζητήσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 15:09
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν λίγους μήνες, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε μεταφέρει την «προφορική δέσμευση» του υπουργού Τουρισμού για τη χρηματοδότηση μελέτης που θα αφορά την ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών κτισμάτων στο πλαίσιο «ωρίμανσης» έργων ια το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο κ. Ελισάφ είχε συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμό κ. Θεοχάρη, στην οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, τονίστηκε ότι «ολοκληρώνεται η διαδικασία για την έγκριση και τη χρηματοδότηση της μελέτης…».

Η σχετική πρόταση, όπως είχε παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετίζεται με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού εντός της πόλης, με την ανάδειξη χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτιρίων (διαβάστε εδώ).

Στη συνάντηση, ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επόμενη μέρα για τον τουρισμό. «Το υπουργείο έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις για τις διαδικασίες ανοίγματος της τουριστικής αγοράς, για τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσει καθώς επίσης και για τα διακρατικά πρωτόκολλα που θα υπάρξουν» ενημερώνει το Δημαρχείο.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό τα Γιάννενα και η Ήπειρος να είναι οι τιμώμενες περιοχές σε εκθέσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό το επόμενο διάστημα, ειδικά σε χώρες που αποτελούν στόχους όπως είναι το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back