ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Του open mall… τα επινίκια

Εικόνα του άρθρου Του open mall… τα επινίκια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2021, 17:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα χάλκινο βραβείο (κι όχι αργυρό, όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις) για τον σχεδιασμό της δράσης open mall πέριξ της οδού Ανεξαρτησίας πήραν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών. 

Η εύλογη ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές ήταν αναμενόμενη. Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ έσπευσε να φωτογραφηθεί μάλιστα με το χάλκινο βραβείο ανά χείρας στα Λιθαρίτσια, για να «επικοινωνήσει» την επιτυχία.

Το χάλκινο βραβείο προέρχεται από τον πανελλήνιο διαγωνισμό «Best Awards 2020» και δη από την κατηγορία «Open Mall». Τα «Βest Awards 2020» αποτελούν μια ιδιωτική πρωτοβουλία και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής. Κάθε χρόνο από τον διαγωνισμό αυτόν, φεύγουν πολλοί τροπαιούχοι Δήμοι και Περιφέρειες.

Πέραν των μετάλλιων-βραβείων και της όποιας σημασίας τούς αποδίδει ο κάθε φορέας, ο κάθε σχεδιασμός «επιβραβεύεται» από τους πολίτες όταν φτάνει η στιγμή της υλοποίησης και της αποτελεσματικότητάς του.

Επί του θέματος… του βραβείου, ο δήμαρχος κ. Ελισάφ σε δήλωσή του αναφέρει: «Η  δημιουργία ‘Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου’, στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη της ιστορικότητας και του πολιτιστικού πλούτου του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων». 

Τη βράβευση του Δήμου και του Επιμελητηρίου χαιρετίζει και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα», η οποία έρχεται να θυμίσει ότι ήταν η ίδια ως δημοτική αρχή που μελέτησε και σχεδίασε, μαζί με το Επιμελητήριο, το έργο. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το open mall εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στο τέλος της δικής της θητείας.

«Είναι μια παρέμβαση την οποία πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και την υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις γιατί η ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην αναβάθμιση μιας ιστορικής εμπορικής περιοχής της πόλης, θωρακίζοντας τη απέναντι στις προκλήσεις της μετεξέλιξης του εμπορίου, ειδικά στη μετα-covid εποχή και τις προκλήσεις που φέρνει σε ό,τι αφορά το επιχειρείν» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η «Ενότητα Πολιτών», τέλος, εκφράζει την ελπίδα της να προχωρήσει το έργο γρήγορα.

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ τον Μάιο του 2019. Ενάμιση χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2020 ο Δήμος Ιωαννιτών προχώρησε στην ανάδειξη αναδόχου για το υποέργο με τίτλο «Αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων», ενώ σε στάδιο υλοποίησης βρίσκονται και τα άλλα υποέργα, σύμφωνα με τον χρονοπρογραμματισμό που έχει εγκριθεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου. Το σύνολο του έργου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back