Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τόσα μας έδωσαν, με τόσα θα πορευτούμε»

Εικόνα του άρθρου «Τόσα μας έδωσαν, με τόσα θα πορευτούμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/11/2018, 12:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με μια όχι ιδιαίτερα διαφορετική από τις συνηθισμένες, συζήτηση, το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τα οικονομικά στοιχεία. Ο προϋπολογισμός του 2019 ανέρχεται στα 98.494.929,54 ευρώ.

Ο κ. Καχριμάνης απαρίθμησε έργα και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπειρου και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ένα σωστό παραγωγικό μοντέλο. Να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις υποδομές, να στοιχηθούμε όλοι για την ανάπτυξη του τόπου μας». Ευχαρίστησε το συμβούλιο λέγοντας ότι «έμμεσα στηρίξατε την προσπάθεια» και άφησε και μερικές… αιχμούλες, λέγοντας ότι «δεν έψαξα για υπεκφυγές  λέγοντας  ότι μας έκοψαν τον προϋπολογισμό κατά 50%. Τόσα μας έδωσαν με τόσα θα πορευτούμε».

 

Η ανάλυση του προϋπολογισμού 2019

Έσοδα: 82.753.851,21 ευρώ

έξοδα 98.494.929,54 ευρώ (η διαφορά καλύπτεται από ταμειακά διαθέσιμα)

 

Η Ήπειρος Ανατροπής στην τοποθέτησή της, δια του επικεφαλής Κώστα Μπασιούκα, τόνισε ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ασφαλώς και κατέγραψαν με βάση τους νόμους τα  νούμερα των προβλεπόμενων εσόδων και εξόδων κ.λπ. αλλά επί της ουσίας δεν έγινε καμία συζήτηση για το πώς θα κατανεμηθούν και σε ποια έργα τα έσοδα, εκτός βέβαια από τις πάγιες υποχρεώσεις».

Έθεσε κάποια ερωτήματα, όπως π.χ. «πώς θα περιοριστούν οι απευθείας αναθέσεις έργων στις πραγματικά επείγουσες περιστάσεις» και πόσο θα κοστίσει η διαχείριση των απορριμμάτων και κυρίως «πότε θα αρχίσουμε την ‘προπόνηση’ στον ουσιαστικό δημοκρατικό διάλογο, στην καταγραφή, ανάλυση και την σύνθεση λύσεων για τα προβλήματα της Περιφέρειας που απαιτεί η εφαρμογή του Κλεισθένη 1 από τη νέα περίοδο;»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back