Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τοπικά και επώνυμα» στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Τοπικά και επώνυμα» στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 15:49
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων συμμετέχει στο πρόγραμμα «Τοπικά και επώνυμα», το έργο Γαστροτουρισμού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Το «Τοπικά και επώνυμα» βασίζεται σε ενέργειες  ανάδειξης και κοινής προβολής ξενοδοχείων, προορισμών και παραγωγών προς καταναλωτές και τουρίστες, τόσο μέσα στα ξενοδοχεία όσο και σε καταστήματα τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μέσο τα επώνυμα τοπικά προϊόντα.

Το «σήμα γαστροτουρισμού» περιλαμβάνει μια σειρά πιστοποιήσεις και δράσεις, στις οποίες συνεργάζεται η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (ΛΑΕ), με απώτερο στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και τη «διασύνδεση» των τουριστών με τα προϊόντα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων Στάθης Σιούτης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η ανάδειξη της τοπικότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στα ξενοδοχεία μας, η οργανωμένη προβολή πολλών ντόπιων παραγωγών, η κοινή προώθηση προϊόντων και ξενοδοχείων αλλά και ο εμπλουτισμός της εμπειρίας του τουρίστα με πιστοποιημένες δράσεις για το φαγητό, νομίζουμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία για την μετατροπή της πλούσιας ηπειρωτικής γαστρονομίας σε εργαλείο μεγαλύτερης και ποιοτικότερης ανάπτυξης τόσο της παραγωγής όσο και του τουρισμού μας».

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος θεωρεί ότι η ομοσπονδία «γίνεται υποστηρικτής συνεργειών, που ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της χώρας μας και επανατοποθετούν την Ελλάδα στον χάρτη των προορισμών πιο δυναμικά, με επίκεντρο την ελληνική διατροφή, την υγεία και την ποιότητα ζωής - σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση της βιώσιμης ελληνικής γαστρονομίας για τουρισμό υψηλότερης προστιθέμενης αξίας».

Το δίκτυο Authentic Greece αποτελείται από 22 παραγωγούς από όλη την Ελλάδα εισάγει  ως βασική καινοτομία «τη διαμόρφωση μιας μεγάλης, ενοποιημένης γκάμας προϊόντων επιλεγμένων παραγωγών, στηριγμένη στη μεσογειακή διατροφή, με γνώμονα την ανάδειξη των επιμέρους παραγωγών και την εμπλοκή τους στο τουριστικό προϊόν - ως φορείς των γαστρονομικών παραδόσεων της χώρα μας».

Για πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία της Ιωαννίνων, μπορούν να επικοινωνούν με:

  • Τον γραμματέα της Ε.Ξ.Ν.Ι. κ. Βαντώλα Θεόδωρο (κιν : 6947-708708, e-mail : secretary.irha1@gmail.com  ή:
  • Δημήτρη Η. Βασιλείου, Project Manager του έργου για Authentic Greece και ΠΟΞ (6932.277.779, dvas@apelop.gr)
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back