Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το τμήμα Ειδικής Αγωγής έγινε…στόχος

Εικόνα του άρθρου Το τμήμα Ειδικής Αγωγής έγινε…στόχος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2018, 16:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα από τα πλέον συζητημένα θέματα στη διαβούλευση για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι το τμήμα Ειδικής Αγωγής που εντάσσεται ως τρίτο τμήμα στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, μετά το Παιδαγωγικό Δημοτικής και το Νηπιαγωγών. Πολλά από τα σχόλια στη διαβούλευση που ολοκληρώνεται στις 9 το πρωί της Δευτέρας ασχολούνται με το τμήμα, εκφράζοντας κυρίως τη διαφωνία με την ίδρυση του τμήματος. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ειδικής Αγωγής έχει αναρτήσει ολόκληρη την πρόσφατη ανακοίνωσή του, με την οποία «εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς την ηγεσία του Υπουργείου του Παιδείας που αποδέχεται τις πιέσεις διαφόρων κύκλων της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίοι προτάσσουν τα ‘οικονομικά συμφέροντα’ τους, εις βάρος των δημοκρατικών επιλογών της ελληνικής δημοκρατίας που προστατεύει το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο ενταξιακό και συμπεριληπτικό δημόσιο σχολείο».

Συμπληρώνει δε ότι, η ειδική αγωγή «πρέπει να αναφέρεται ως αναπόσπαστο μέρος της Γενικής Εκπαίδευσης».

Πολλά είναι επίσης και τα μεμονωμένα σχόλια. Μια από τις αιτίες είναι ότι τα εργασιακά δικαιώματα που συνδέονται με την ειδικότητα «διασταυρώνονται» με ήδη υπάρχοντα.

Ένα από τα σχόλια που αναμένεται να… ικανοποιηθεί στην πράξη, είναι η πρόταση η σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία υπάγεται το τμήμα Οικονομικών Επιστημών και θα ενταχθεί και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, να μετονομαστεί σε Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών. Για κάτι τέτοιο προετοίμασε και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back