Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τις παγίδες να τις περιμένουμε παντού»

Εικόνα του άρθρου «Τις παγίδες να τις περιμένουμε παντού»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2021, 18:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Μαχητική» για τις επόμενες εκλογές εμφανίζεται η δημοτική παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη.

Η παράταξη πραγματοποίησε την πέμπτη της συνέλευση τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή πλέον των 80 μελών, εκλεγμένων και μη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η κα Καλογιάννη, κατά την τοποθέτησή της, στόχευσε στους πολίτες που απέχουν από την εκλογική διαδικασία: «Θεωρώ ότι ένα κίνητρο για να προσέλθουν οι πολίτες στην κάλπη, δηλαδή να μειωθούν τα ποσοστά της αποχής, είναι οι πολίτες να αντιληφθούν ότι υπάρχει μία παράταξη νέα, με στελέχη άφθαρτα, οραματιστές, αλλά και ρεαλιστές, με όρεξη για δημιουργία και ‘τσαγανό’ για να διεκδικήσουν νέα εικόνα και λειτουργία για τον Δήμο. Και αυτή είναι η δική μας παράταξη».


Ζήτησε δε από όλα τα μέλη της παράταξης να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες και να εντείνουν την κινητικότητά τους στα όρια του Δήμου. «Μην τρέφουμε αυταπάτες ότι ο δρόμος προς τις επόμενες εκλογές θα είναι στρωμένος με τριαντάφυλλα. Τις τρικλοποδιές να τις υποψιαζόμαστε από οποιονδήποτε. Τις παγίδες να τις περιμένουμε παντού. Στο τέλος, βέβαια, η αλήθεια θα επικρατήσει. Εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια. Ο Δήμος πρέπει να βρει την πορεία του προς την ευρωπαϊκή του κατεύθυνση» είπε η κα Καλογιάννη.

Κατά τα άλλα, η παράταξη ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για «βάλτωμα του Δήμου Ιωαννιτών» και για «ανυπαρξία έργου».

Για άλλη μια φορά η κα Καλογιάννη έδωσε την απάντησή της στα περί «ανίερης σύμπραξης των ετερογενών παρατάξεων της αντιπολίτευσης» που επικαλείται συχνά ο δήμαρχος. «Μήπως έχει μπερδευτεί και αναφέρεται στη δική του σύμπραξη με τις ετερογενείς παρατάξεις Γκόντα και Μπαρτζώκα; Ξεχνάει ότι η τωρινή δημοτική αρχή Ελισάφ, όπως και οι δύο προηγούμενες Μπέγκα και Φίλιου, είναι –επί της ουσίας- η ίδια παράταξη, που έχει μάθει να ‘ψαρεύει’ προεκλογικά ή μετεκλογικά διαφόρους από άλλους πολιτικούς ή ιδεολογικούς χώρους για να πετυχαίνει οριακές εκλογικές πλειοψηφίες; Σήμερα, τον Δήμο μας τον διοικεί μία σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων χωρίς να έχει καταθέσει τι τις συνδέει» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε δε στον δήμαρχο ότι δεν διοικεί η αντιπολίτευση αλλά ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back