Oikonomou pisoi

Τι καταγγέλλει η «Αγωνιστική Κίνηση»

Εικόνα του άρθρου Τι καταγγέλλει η «Αγωνιστική Κίνηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2023, 02:10

Η «Αγωνιστική Κίνηση», συνδικαλιστική παράταξη εργαζόμενων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έρχεται να καταγγείλει τον νέο γραμματέα, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρεις μήνες, για «υπερστελέχωση του γραφείου του, απευθείας αναθέσεις, αιφνιδιαστικές μετακινήσεις υπαλλήλων και υποβαθμίσεις προϊσταμένων, αλλαγή μελών επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής έργων εν μέσω της θητείας τους και χωρίς αιτιολόγηση (όπως απαιτείται αρ. 13 ν. 2690/99)».

Για την «υπερστελέχωση», αναφέρει ότι το Γραφείο Γραμματέα στελεχώνεται σήμερα από 11 υπαλλήλους, ενώ, όπως αναφέρει η παράταξη, από τον νόμο  προβλέπονται μόνο 4 θέσεις. «Αποτελεί ερώτημα επίσης πώς το ‘δεξί χέρι’ του Γραμματέα, ή όπως τον αποκαλούν ‘ο διευθυντής του Γραφείου του’, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη μέρα μαζί του, χειρίζεται υπηρεσιακές υποθέσεις, συνομιλεί με πολίτες και υπαλλήλους μεταφέροντας εντολές του, δεν αναφέρεται πουθενά στην ιστοσελίδα του φορέα, όπως απαιτείται και όπως αναφέρονται οι δύο άλλοι μετακλητοί συνεργάτες του».

Στο κεφάλαιο «απευθείας αναθέσεις», γίνεται λόγο για προμήθεια 90 ιονιστών προς 36.270 ευρώ («ούτε νοσοκομείο να ήμασταν» είναι το σχόλιο της παράταξης),  για παροχή υπηρεσιών υπευθύνου προστασίας προσωπικών δεδομένων προς 30.000 ευρώ για 9 μήνες, για προμήθεια κινητού τηλεφώνου (1.200 ευρώ), τάμπλετ (1.000 ευρώ), οθόνη υπολογιστή (800 ευρώ)…

«Ταυτόχρονα το λιγοστό προσωπικό του φορέα που ήδη δέχεται αφόρητη πίεση υπερεργασίας αγωνιά  παρακολουθώντας τις αιφνιδιαστικές μετακινήσεις, υποβιβασμούς και αναθέσεις παράλληλων καθηκόντων που γίνονται χωρίς καμία συνολική στόχευση και κριτήρια και χωρίς φυσικά να λαμβάνονται υπόψη η επιθυμία, το προφίλ(ειδικότητα, εμπειρία) και οι προσωπικές τους ανάγκες (οικογενειακές, προσωπικές, υγείας)» τονίζεται μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back