Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι έκανες τουρισμέ, τον Οκτώβριο;

Εικόνα του άρθρου Τι έκανες τουρισμέ, τον Οκτώβριο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2019, 15:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα ήταν μέσα στους δέκα πρώτος προορισμούς επισκεπτών, στην τέταρτη θέση μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

Η πόλη και η γύρω περιοχή επέστρεψαν στη δεκάδα, μετά την καλοκαιρινή τους απουσία, καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, παραμένουμε βασικά… χειμερινοί.

Για το 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης της ελληνικής αγοράς βρίσκεται η Αθήνα. Ακολουθήσαν 2 προορισμοί που κατέγραψαν 11 εμφανίσεις στο top-10: η Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Η πεντάδα συμπληρώνεται με τα Γιάννενα και τα Χανιά (8 εμφανίσεις). Στην έκτη θέση βρίσκεται με 6 εμφανίσεις το Λουτράκι. Στην έβδομη θέση με 5 εμφανίσεις βρίσκονται η Αράχωβα και ο Βόλος. Η δεκάδα με βάση των αριθμό εμφανίσεων για το 2018, συμπληρώνεται με τα Καλάβρυτα, τη Χώρα της Τήνου, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την πόλη της Ρόδου και την Καλαμάτα (4 εμφανίσεις αντίστοιχα). Το 2018 καταγράφηκαν για πρώτη φορά 6 νέοι προορισμοί της ελληνικής αγοράς ειδικότερα: το Μέτσοβο, η χώρα της Νάξου, τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το Πόρτο Χέλι, η χώρα της Ίου και το Ηράκλειο Κρήτης.

Τον Οκτώβριο του 2019, ανοδικά κινήθηκε η πλειοψηφία των γεωγραφικών ενοτήτων υπό ανάλυση σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων. Στην κατηγόρια 4 αστέρων όλες οι γεωγραφικές ενότητες παρουσίασαν μείωση. Η Ήπειρος παραμένει η ακριβότερη στα 3 στερών ξενοδοχεία, ενώ είναι σαφώς φθηνότερη στις πιο πολυτελείς κατηγορίες.

Επίσης, η Ήπειρος παραμένει στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα με 90,7% ενώ χαμηλότερα βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 87,7%, η Θεσσαλία με 87,6% και η Κεντρική Μακεδονία 87,5%. Ακολουθούν η Πελοπόννησος με 87,1%, η Στερεά Ελλάδα με 86,0% και η Αττική με 85,7%.

Η Ήπειρος είναι επίσης στην τρίτη θέση της καθαριότητας και στην πρώτη της γεωγραφικής τοποθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back