Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι έκαναν το πρώτο εξάμηνο οι ξενοδόχοι

Εικόνα του άρθρου Τι έκαναν το πρώτο εξάμηνο οι ξενοδόχοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 20:18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ον απολογισμό δράσης για το πρώτο εξάμηνο του 2020 κάνει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Μεταξύ άλλων αναφέρει συναντήσεις που είχε με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου, το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και άλλους τοπικούς φορείς, με τους οποίους συζήτησαν την προβολή της περιοχής και τις πρωτοβουλίες και ρόλους που μπορούν να αναλάβουν από κοινού.

Επίσης, ανατρέχουν στις παρεμβάσεις τους για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και τις επαφές με τον υπουργό Τουρισμού, καθώς και άλλους παράγοντες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία, ειδικά στον τουριστικό κλάδο.

Ακόμα, η διοίκηση αποφάσισε τη μείωση της συνδρομής για το 2020 λόγω της πανδημίας στα 2€ ανά κλίνη από 3,5€ και την μείωση της εγγραφής των νέων μελών από 200€ στα 100€. Επίσης, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα www.irha.gr που είναι  επισκέψιμη και διαθέσιμη προς χρήση από τα μέλη της ένωσης.

Μέχρι τέλος της χρονιάς, η ένωση προγραμματίζει συναντήσεις με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού και σημειώνει ότι η διοίκηση συμμετέχει στους «ορεινούς προορισμούς», ομάδα που δημιουργήθηκε με εκπροσώπους από την ηπειρωτική Ελλάδα και τις Ενώσεις που έχουν ορεινούς προορισμούς, «με σκοπό να αναδείξουμε στην κεντρική διοίκηση και το Υπουργείο Τουρισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί προορισμοί».

Υπενθυμίζει την προσφορά υγειονομικού υλικού στα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Το νέο έτος θα γίνει διαβούλευση για την αλλαγή του καταστατικού, κάτι που αποτελεί απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης. Επίσης, γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, να υλοποιηθεί marketing plan για την επόμενη πενταετία για τον προορισμό, «ώστε να το παρουσιάσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία του οργανισμού προώθησης και προβολής του προορισμού».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back