Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι «δίνουν» τα στοιχήματα για την Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Τι «δίνουν» τα στοιχήματα για την Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2019, 10:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν απορείτε σχετικά με τη δυνατότητα… πονταρίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Ηπείρου, να τη λύσουμε: μπορείτε να το κάνετε, φτάνει να μη θεωρείτε σοβαρή πολιτική πρόγνωση τις αποδώσεις που δίνουν οι εταιρίες στοιχηματισμού και φυσικά, να μην ξεπεράσετε τα όρια…

Η Ήπειρος έχει μπει στα κουπόνια των εταιριών, όχι όμως μαζικά, σε αντίθεση με άλλες στοιχηματικές προτάσεις όπως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και οι Δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, δύο εταιρίες έχουν μπει στη διαδικασία: η Stoiximan δίνει ένα μικρό ντέρμπι στον Δήμο Ιωαννιτών, με φαβορί πάντως το νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα. Η πιθανότητα να ανανεώσει τη θητεία του δίνει 2.25 και ακολουθεί η Τατιάνα Καλογιάννη με 2.45, ο Μωυσής Ελισάφ με 8.50, ο Νίκος Γκόντας με 13, ο Λάζαρος Νάτσης με 15 και τελευταίος, ο Άρης Μπαρτζώκας με 25, στις θέσεις των αουτσάιντερ.

Η Goalbet από την άλλη, είναι έτοιμη να… κλειδώσει τον Αλέκο Καχριμάνη ως νέο περιφερειάρχη, καθώς δίνει 1.06 απόδοση. Πίσω ακολουθούν κατά σειρά ο Σπύρος Ριζόπουλος (10.50), ο Δημήτρης Δημητρίου μαζί με τον Γιώργο Ζάψα (31.00), ο Γιώργος Πρέντζας με 81 και το απόλυτο αουτσάιντερ, ο Νίκος Ζήκος με απόδοση 101.

Ο πολιτικός στοιχηματισμός δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε στην Ελλάδα. H 23η Ιουνίου 2016 καταγράφτηκε ως η μέρα πιο έντονου στοιχηματισμού στην ιστορία, καθώς, εκείνη τη μέρα οι Άγγλοι ψήφιζαν για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ. Τα στοιχήματα έφτασαν το ποσό των 60 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 40 εκατ. ευρώ που παίχτηκαν στην εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα το 2012.

Η Αγγλία είναι φυσικά η πατρίδα του τζόγου, ποδοσφαιρικού σε πρώτη φάση, αλλά και γενικότερου. Το πρώτο πολιτικό στοίχημα έδωσε στους πελάτες του ο Γουίλιαμ Χιλ πριν από 60 σχεδόν χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 1964, όπου έδινε 1 προς 2 νίκη των Εργατικών στις εκλογές, 6 προς 4 για τους Τόρις. Τα στοιχήματα γίνονταν δεκτά από το τηλέφωνο και από το ταχυδρομείο, με μοναδικό όρο οι παίκτες να είναι άνω των 21

Το 2014, στο σκωτσέζικο δημοψήφισμα, ένας τζογαδόρος από τη Γλασκώβη πόνταρε 200.000 αγγλικές λίρες στο «όχι» και την ίδια μέρα, ένας «συνάδελφός» του από το Λονδίνο κέρδισε 193.000 λίρες ποντάροντας… 900.000.

Προφανώς, ο χώρος του τζόγου είναι έτσι και αλλιώς «δύσβατος» και οι ιστορίες που συνοδεύουν τα τεράστια ποσά που παίζονται σε κάθε είδους στοιχήματα είναι συνήθως θλιβερές, μέχρι και ύποπτες.

Για την ιστορία, το ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές στον πολιτικό τζόγο. Οι εταιρίες στοιχηματισμού όμως δεν έπαιζαν κυρίως στο «ναι» ή στο «όχι», αλλά στο grexit. Το «yes» πλήρωνε 1.80…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back