Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Τι απαντάει το πανεπιστήμιο για τα ενοίκια

Εικόνα του άρθρου Τι απαντάει το πανεπιστήμιο για τα ενοίκια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2020, 10:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η αποστολή χρεωστικών σε παλιούς ενοίκους των φοιτητικών κατοικιών προκάλεσε κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η σύγκλητος πήρε θέση για το ζήτημα και υποχωρεί στο θέμα της ημερομηνίας εξόφλησης: δίνει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους και προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να κάνουν διακανονισμό εξόφλησης ή, σε περίπτωση αδυναμίας, να υποβάλουν σχετικό αιτιολογημένο αίτημα απαλλαγής από το όφελος στην αρμόδια επιτροπή του ιδρύματος. Με βάση την απόφαση αυτή, θα επανεκδοθούν οι ειδοποιήσεις.

Αφήνει (νέες) αιχμές για υποχρηματοδότηση και τονίζει ότι παρόλη την κατάσταση «παρέχει δωρεάν σίτιση, επιδοτούμενη μεταφορά και στέγαση, όπως και πολλές άλλες υπηρεσίες χωρίς επιβάρυνση στους προπτυχιακούς φοιτητές. Δωρεάν, επίσης, είναι σε όλη την κλίμακα η παρακολούθηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, ενώ παρέχονται ειδικές εσωτερικές υποτροφίες σε φοιτητές που εκπονούν τη διδακτορική τους διατριβή ή έχουν μόλις λάβει το διδακτορικό τους δίπλωμα».

Ως εκ τούτου, θεωρεί το ποσό των 45€ το μήνα ως «ελάχιστη συμμετοχή των φοιτητών για των κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λειτουργία των εστιών, όπως η καθαριότητα, η θέρμανση, ο καθαρισμός λευκών ειδών, για τις οποίες δεν υφίσταται καμία ειδική χρηματοδότηση. Τυχόν οφειλές επί πτυχίω φοιτητών προς τη Φοιτητική Μέριμνα, που βεβαιώνονται σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του δημοσίου, δεν αποτελούν εμπόδιο στην ολοκλήρωση των σπουδών και τη λήψη πτυχίου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back