ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα… τραπεζάκια μέσα;

Εικόνα του άρθρου Τι ακριβώς συμβαίνει με τα… τραπεζάκια μέσα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2020, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το άνοιγμα της εστίασης, μια εβδομάδα πριν από το αρχικά προγραμματισμένα, συνοδεύτηκε από κακοκαιρία. Επί της ουσίας οι καταστηματάρχες δεν έβγαλαν (ή δεν χρησιμοποίησαν) μαζικά τα υπαίθρια τραπέζια, αφού ο καιρός απέτρεψε τον περισσότερο κόσμο από την «επάνοδο».

Βέβαια, αν παρατηρήσετε προσεκτικά με μια βόλτα στα καταστήματα, αλλά και μάλλον άστοχες αναρτήσεις αιρετών της πόλης, θα διαπιστώσετε ότι το «μέσα» μάλλον άνοιξε νωρίτερα από τις 15 Ιουνίου, που αναγγέλθηκε από το (μόνιμα βιαστικό) υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Σχετική, επίσημη απόφαση που να επιτρέπει τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων, δεν υπάρχει ακόμα.

Αυτό που έχει συμβεί είναι το εξής: κάποια καταστήματα που έχουν συρόμενες βιτρίνες, τις αποσύρουν και πρακτικά, κάνουν χρήση της πρώτης διευκρίνισης που αναφέρει: «Ως εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια νοείται ο χώρος που πρέπει να έχει πλευρά ή πλευρές σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο, που διαθέτει κουφώματα (πόρτες, αρθρωτά τζάμια, παράθυρα κ.ο.κ.), τα οποία μπορούν να ανοίγουν ή να αφαιρεθούν».

Δεν εμπίπτουν όλα τα καταστήματα στη διάταξη. Σε άλλα, που απλά έχουν πελάτες σε εσωτερικούς χώρους, τηρώντας αποστάσεις και μέγιστο αριθμό ανά τραπέζι, υπάρχει απλά ανοχή από τις αρχές, ανοχή η οποία προκύπτει, όπως φαίνεται, από τα καλά στοιχεία για την εξάπλωση του ιού και το γεγονός ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, μιας και τα οικονομικά μέτρα δεν είναι επαρκή.

Φυσικά, υπάρχουν καταστηματάρχες οι οποίοι δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και συνεχίζουν να τηρούν κατά λέξη τα μέτρα, οι οποίοι αισθάνονται αδικημένοι και δικαίως...

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back