Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 5-07-2019, 09:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια δήλωση της προαλειφόμενης ως νέας υπουργού Παιδείας, αν σχηματίσει κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκης Κεραμέως, δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 στην Αθήνα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, το οποίο σχηματίστηκε από τη συνένωση δύο ΤΕΙ και στο οποίο ήμασταν σύμφωνοι. Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν και για αυτό υπερψηφίσαμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο». Σε περιπτώσεις όμως όπως το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που προέκυψε από τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου, τόνισε: «Στις άλλες περιπτώσεις έχουμε κατάργηση ΤΕΙ και απορρόφηση τους από τα λεγόμενα Πανεπιστήμια, με την κλασική έννοια του όρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται: πχ κατάργηση εργαστηρίων, μεγαλύτερη έμφαση στις θεωρητικές σπουδές ,κάτι που είναι τελείως λάθος».

Ωστόσο, η κα Κεραμέως μάλλον έχει ελλιπή ενημέρωση, μιας και τα βασικά προβλήματα στη συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων δεν συνίστανται σε «κατάργηση εργαστηρίων», ούτε καν έμφαση σε θεωρητικές σπουδές, αλλά σε ελλείψεις προσωπικού και σε κάποιες περιπτώσεις, ακαδημαϊκά αντικείμενα που είναι κοινά.

Η κα Κεραμέως  έκανε πάντως μια… οπισθοχώρηση πριν καν «επιτεθεί», λέγοντας ότι «η ΝΔ θα πράξει ανάλογα με τι θα παραλάβει .Σε τι βαθμό -όπως είπε – η κατάσταση θα είναι αναστρέψιμη ή όχι».

Το θέμα αποκτάει κεντρικό πολιτικό ενδιαφέρον, δύο μέρες πριν από τις εκλογές, καθώς η συγχώνευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-ΤΕΙ Ηπείρου θεωρείται σημείο αναφοράς και «πρότυπο», από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

200 λέξεις απομένουν.
  • Γιωργος Παπαχρηστος
    Γιωργος Παπαχρηστος
    Πως γίνετε παντα να λείπουν καθηγητές απο τα δημοτικά, τα γυμνασια, τα Λύκεια και τα πανεπιστήμια και η Ελλάδα να έχει απο τις μεγαλύτερες δαπάνες για μισθοδοσία προσωπικού εκπαίδευσης σε σχέση με το ΑΕΠ της?????? Ετσι ρωτάω.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
kaissa 2