Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Τρίτη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Εικόνα του άρθρου Την Τρίτη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2019, 21:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). 

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα.

Αναλυτικότερα, την ερχόμενη Τρίτη, θα καταβληθούν για τα αναπηρικά επιδόματα μηνός Ιουνίου συνολικά 63,2 εκατομμύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους. Επίσης, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί, μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.


Ανασφάλιστοι υπερήλικες

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, επίσης, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ. 

Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντος μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα. 

Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. 

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων 11,28 εκατομμύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε ήδη από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η τρίτη πληρωμή του επιδόματος στέγασης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν 31,73 εκατομμύρια ευρώ σε 255.188 νοικοκυριά με περισσότερα από 650.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back