Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερις συμβάσεις για το πράσινο εκτός πόλης

Εικόνα του άρθρου Τέσσερις συμβάσεις για το πράσινο εκτός πόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2020, 18:08
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τέσσερις διαφορετικές συμβάσεις με ιδιώτες για τις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής, Μπιζανίου και Περάματος προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών τις εργασίες συντήρησης πρασίνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υπέγραψε ήδη τις τρεις συμβάσεις για Ανατολή, Μπιζάνι και Πέραμα. Η υπογραφή της τέταρτης σύμβασης για την Παμβώτιδα θα υπογραφεί εντός των ημερών.

«Έτσι θα καλυφθούν άμεσα και αποτελεσματικά οι ανάγκες για την κοπή και απομάκρυνση χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων» τονίζεται.

Οι ίδιες εργασίες στην Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων θα εκτελεστούν από την υπηρεσία του Δήμου η οποία ήδη ετοιμάζεται για την κοπή των χόρτων, τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, πάρκων και πλατειών, καθώς και για φυτεύσεις λουλουδιών και καλλωπιστικών θάμνων.

Το συνολικό ποσό των τεσσάρων συμβάσεων ανέρχεται σε 45.000 ευρώ.

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου-31 Οκτωβρίου), ο Δήμος υπενθυμίζει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και άλλων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της πόλης και των οικισμών και σε ζώνη 100 μέτρων περιμετρικά αυτών, είναι υποχρεωμένοι να προβούν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή των χόρτων. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί σε ιδιοκτησίες που βρίσκονται κοντά στο αισθητικό δάσος και στις υπόλοιπες δασικές εκτάσεις του Δήμου.

O Δήμος προειδοποιεί ότι σε περίπτωση μη τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν στις κυρώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία όπως είναι η επιβολή προστίμου και η ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back