Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελικά, θα… γεμίσουμε αέριο

Εικόνα του άρθρου Τελικά, θα… γεμίσουμε αέριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/07/2020, 12:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) προτείνει στο πενταετές πλάνο της, την κατασκευή 149 χιλιομέτρων δικτύου στην Ήπειρο, μέχρι το 2024.

Λίγες μέρες πριν, ο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) είχε ανακοινώσει την απένταξη του αγωγού Κομοτηνή-Θεσπρωτία.

Το σχέδιο της ΔΕΔΑ είναι μια πρόταση, η οποία εξαρτάται και αυτή από τη ζήτηση που θα έχει το φυσικό αέριο, ένας ακροτελεύτιος όρος σε κάθε προσπάθεια και συζήτηση, την τελευταία δεκαπενταετία.

Χτες, οι βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς και Μαρία Κεφάλα, συνάντησαν τον υπουργό Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό Ενέργειας Γεράσιμο Θωμά και το γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τους βουλευτές για το δίκτυο που προτείνει η ΔΕΔΑ μέχρι το 2024. Η κα Κεφάλα στην ανακοίνωσή της, υπερθεματίζει, λέγοντας ότι το δίκτυο είναι «υπερδιπλάσιο του αρχικού σχεδιασμού με εξασφαλισμένη πλήρη χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 22,8 εκατ ευρώ».

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι βουλευτές εξέφρασαν την αγωνία των Γιαννιωτών για το ευαίσθητο οικοσύστημα της Παμβώτιδας», αλλά και, όπως τονίζει η κα Κεφάλα «τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τις εκτάσεις περιμετρικά της λίμνης, την αξιοποίηση και την προστασία τους».

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back