Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέλη σύνδεσης: Παράταση στην παράταση

Εικόνα του άρθρου Τέλη σύνδεσης: Παράταση στην παράταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/02/2021, 23:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Aκίνητα σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, παρόλο που το δίκτυο έχει κατασκευαστεί. 

Ο Δήμος έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια την πολιτική χορήγησης κινήτρων (εκπτώσεις) για τα τέλη σύνδεσης προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση των πολιτών. Μάλιστα, οι σχετικές αποφάσεις της ΔΕΥΑΙ και του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων φέρουν τον τίτλο: «Χορήγηση κινήτρων για την επίσπευση των διαδικασιών σύνδεσης των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ αποφάσισε στην προχτεσινή του συνεδρίαση να δώσει άλλη μια παράταση, μέχρι τις 31.12.2021. Η απόφαση για την προηγούμενη παράταση είχε παρθεί τον Νοέμβριο του 2019 με αφορμή «αίτημα κατοίκων της οδού Γ. Παπανδρέου» όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΙ στη βραδινή της ανακοίνωση (που στάλθηκε ως συνήθως από το προσωπικό email του προέδρου Άρη Μπαρτζώκα). Η προθεσμία της απόφασης εκείνης έληγε στις 31.12.2020. Και τώρα ήρθε η «ανανέωση», με τη ΔΕΥΑΙ να κάνει αναφορά «στο δεύτερο κύμα της πανδημίας». Η βάση για όλα αυτά είναι η αρχική σχετική απόφαση που πηγαίνει πίσω στο 2015.

«Παρότι αρχική πρόθεση της ΔΕΥΑΙ ήταν να μην υπάρξει νέα σχετική παράταση, το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο ακολούθησε και έπληξε οικονομικά πάρα πολλούς συμπολίτες μας, την οδήγησαν στην απόφαση να εγκρίνει, προχτές Δευτέρα 1/2/2021, άλλη μία παράταση, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, 31-12-2021» τονίζεται. Όπως επισημαίνεται δε, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ θα τεθεί σε ισχύ αφού πρώτα ψηφιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο και εγκριθεί στη συνέχεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΙ δεν προκύπτει πόσους πολίτες αφορά η συγκεκριμένη ρύθμιση, πόσες δηλαδή είναι οι εκκρεμείς συνδέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back