Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τελευταία φορά Συμπαραστάτης

Εικόνα του άρθρου Τελευταία φορά Συμπαραστάτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2019, 18:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο δικηγόρος Αποστόλης Οικονόμου δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το ανακοίνωσε κατά τον απολογισμό του, στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Φέτος, το γραφείο ασχολήθηκε με 334 υποθέσεις συνολικά (62 αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου) που αφορούσαν κυρίως ζητήματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, λογαριασμών της ΔΕΗ κ.α.

Ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε ακόμα για τις αλλαγές που επιφέρει ο «Κλεισθένης» στο θεσμό του συμπαραστάτη: Πλέον θα απαιτείται σχετική πλειοψηφία και όχι δύο τρίτων, ενώ κάθε νέος συμπαραστάτης θα έχει δικαίωμα μέχρι  δύο θητείες (τρεις θα μπορούν να υπηρετήσουν συμπαραστάτες που έχουν θητεύσει και στο παρελθόν). Για το διάστημα της θητείας του θα αναστέλλεται η επαγγελματική του ιδιότητα.

Ο κ. Οικονόμου  κατέθεσε ξανά την άποψη για τη συνταγματική κατοχύρωση της αξιοκρατίας. «Αν δεν υπάρχει συνταγματική κατοχύρωση της αξιοκρατίας θα έχουμε φαινόμενα που δεν βοηθούν κανένα» τόνισε.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται ένας κωδικοποιημένος οδηγός δικαιωμάτων για ευπαθείς κατηγορίες πολιτών. «Δεν ήμουν συνεπής πέρυσι», απολογήθηκε και ευχαρίστησε, με το  μετριόφρον ύφος που τον διακρίνει, «που με τιμήσατε και με ανεχθήκατε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back