Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελετή αναγόρευσης στο Πανεπιστήμιο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/10/2016, 14:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τελετή αναγόρευσης του καθηγητή Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις Μίμη Κοέν σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  

Ο Μίμης Κοέν γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Ελλάδα και στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική και ακολούθησε μετεκπαίδευσή του στη Xειρουργική Kεφαλής και Tραχήλου. Σήμερα, κατέχει πέραν της θέσης του καθηγητή-διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις, και τη θέση του διευθυντή του Κρανιοπροσωπικού Κέντρου στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι μέλος είκοσι έξι αμερικανικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων πολλών επιστημονικών εταιρειών και επιτροπών. Έχει εκπαιδεύσει πολλούς έλληνες γιατρούς που εντάχθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, ως ειδικευόμενοι ή μετεκπαιδευόμενοι πλαστικοί χειρουργοί σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις.

Κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γίνει ομιλία του με θέμα «Αισθητική του προσώπου: Από την τέχνη στην πλαστική χειρουργική». Η τελετή, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών».

Το Πανεπιστήμιο κάνει δε γνωστό ότι όσοι θέλουν να μεταβούν στην τελετή, θα αναχωρήσει λεωφορείο στις 19:00 μπροστά από την Περιφέρεια.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back