Oikonomou pisoi

Ταξική Ενότητα-Ταξική Πορεία: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Ταξική Ενότητα-Ταξική Πορεία: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/11/2020, 16:22

Τριπλό κάλεσμα σε κινητοποιήσεις απεύθυναν η Ταξική Ενότητα και η Ταξική Πορεία, μετά από κοινή σύσκεψη.

Οι τρεις ημερομηνίες είναι οι εξής: Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις πύλες των δύο νοσοκομείων, στην κινητοποίηση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου και στην απεργία, στις 26 Νοεμβρίου, ενάντια στο «νόμο Βρούτση» για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει τίποτα για προσλήψεις μονίμου προσωπικού στα νοσοκομεία, δημιουργία ΜΕΘ και ενίσχυση δομών περίθαλψης, για μαζικά και δωρεάν τεστ και επίταξη της ιδιωτικής υγείας, για ενίσχυση των ΜΜΜ» τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε ότι απουσιάζει πλήρως «ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός» και η εργατική τάξη «αφήνεται έρμαιο στους νόμους που περνούν και σε χώρους δουλείας-τεράστια εκκολαπτήρια μετάδοσης του ιού».

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση για το νόμο για τα εργασιακά που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αύξηση ωραρίου εργασίας, περιστολή του δικαιώματος στην απεργία και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει διαρκώς διαπιστευτήρια προς την εργοδοσία, ότι θα συνεχίσει να νομοθετεί και μάλιστα κάτω από ένα σφιχτό αντιδημοκρατικό πλαίσιο».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back