Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2021, 16:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aφηγηματική βραδιά με τίτλο «Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, στις 20:00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η εκδήλωση βασίζεται σε υλικό από το ομώνυμο βιβλίο του Πέρου Μπέχλη με απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις Γιαννιωτών για επαγγέλματα που χάθηκαν, από την εκπομπή «Ανωνύμων Λέξεις» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σαμαρτζής, ο χαμουρτζής, ο βιβλιοδέτης και άλλοι επαγγελματίες εκείνης της εποχής είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον Πέρο Μπέχλη μιλώντας με τοπική ντοπιολαλιά για την προσωπική τους διαδρομή από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα μέχρι το 1990.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακρόαση αποσπασμάτων από τις αρχικές ηχογραφήσεις και δραματοποίηση αφηγήσεων του βιβλίου από γιαννιώτες ηθοποιούς πλαισιωμένες από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια. 

Συντονισμός-παρουσίαση: Πέρος Μπέχλης.

Ανάγνωση-απόδοση-ερμηνεία: Γιώργος Νάκος, Γιολάντα Καπέρδα, Δημήτρης Κατσάνος, Παναγιώτης Νάκος, Βασίλης Σιάφης.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο), Μαριάνα Σεργίου (βιολοντσέλο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων, στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω  των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η  δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back