ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα Τζουμέρκα θα «παίξουν» σε ταινία

Εικόνα του άρθρου Τα Τζουμέρκα θα «παίξουν» σε ταινία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2016, 14:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια καλή ευκαιρία προβολής του τόπου τους έχουν τα Τζουμέρκα, καθώς θα αποτελέσουν σκηνικό για τη νέα μεγάλου μήκους ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Ο δημιουργός των ταινιών «Ημερολόγια Καταστρώματος, Γιώργος Σεφέρης», «Η Υπογραφή» και «Γρηγόρης Λαμπράκης-Μαραθώνιος μιας ημιτελούς άνοιξης επιστρέφει με «Τα δάκρυα του βουνού».

Τα γυρίσματα της ταινίας θα γίνουν σε Λευκάδα και Τζουμέρκα. Πρόκειται για μια εικαστική ταινία που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα και αποτελεί μία πολύ ελεύθερη μεταγραφή της «Οδύσσειας».

Ο σκηνοθέτης μαζί με το επιτελείο του (βοηθό σκηνοθέτη, σκηνογράφο, διευθυντή φωτογραφίας και διευθυντή παραγωγής) επισκέφθηκαν τη Δευτέρα τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων για την επιλογή των σημείων όπου θα γίνουν τα γυρίσματα. Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Γιωτόπουλο, συζητήθηκε και η συμμετοχή ντόπιων στην ταινία. Τα γυρίσματα στην περιοχή αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής του τόπου μας μέσα από μια ταινία, οι συντελεστές της οποίας αποτελούν εγγύηση ποιότητας για τη σύγχρονη ελληνική φιλμογραφία και θεωρούμε αυτονόητη την στήριξη της παραγωγής με την παροχή όλων των διευκολύνσεων από την πλευρά του δήμου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Στέλιος Χαραλαμπόπουλος υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, όπου μια συντροφιά µαστόρων πέτρας, αποκοµµένη από τα χωριά της εξαιτίας ενός δεκαετούς πολέµου, περιπλανιέται αναζητώντας δουλειά. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back