Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 18-01-2022, 17:15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νόμο που πάει προς ψήφιση στη Βουλή, θα δημοσιοποιείται η επωνυμία επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα covid.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, «επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου covid 19» και προστίθεται ότι «σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Επίσης, αναφέρει ότι έτσι, «αποθαρρύνεται τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κοροναϊού».

Άγνωστο παραμένει πώς θα εξασφαλιστεί η δίκαιη εφαρμογή του μέτρου, τη στιγμή που πλείστες όσες φορές έχουν εκφραστεί παράπονα για ασάφειες αλλά και αν θα «στοχοποιηθούν» επιχειρήσεις που θα βρεθούν σε αυτή τη θέση, ακριβώς λόγω ασαφειών

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus