Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα»

Εικόνα του άρθρου «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2020, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πολλοστή έκκληση για τήρηση των μέτρων κατά της διάδοσης του κοροναϊού, έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σήμερα, σε δηλώσεις του.

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, όλες οι ελπίδες μας ότι το καλοκαίρι η μεταδοτικότητα θα ήταν μικρότερη λόγω των ανοιχτών χώρων δεν επιβεβαιώνονται. Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού, χωρίς όμως αύξηση της νοσηρότητας και της θνητότητας. Αυτό είναι το ελπιδοφόρο στοιχείο αυτή της κρίσης» είπε μεταξύ άλλων.

Κάλεσε τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους να τηρούν τα τρία βασικά μέτρα: την εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας» τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» και αν τηρηθούν τα μέτρα θα υπάρξει μείωση της διασποράς.

Υπογράμμισε την ανάγκη, τα καταστήματα εστίασης, τροφίμων κ.λπ, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα και προειδοποίησε ότι υπάρχει πάντα η περίπτωση, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «να οδηγηθούμε σε τοπικά ή γενικευμένα lockdown».

Επίσης, ο δήμαρχος εμφανίστηκε προβληματισμένος από τον τρόπο με τον οποίο καταγράφει ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα.

Είπε ότι είναι «σε διαρκή επαφή τόσο με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, όσο και με τα νοσοκομεία της πόλης» και πρόσθεσε ότι «το δικό μας εργαστήριο κατέγραψε ελάχιστα θετικά κρούσματα. Τα περισσότερα από αυτά που ανακοινώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αφορούν μεν δημότες, οι οποίοι όμως ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο κενό ενημέρωσης και ζητούμε να αποκατασταθεί η ομαλότητα».

Τέλος, αναφερόμενος στην Κακαβιά, είπε ότι τα μέτρα λήφθηκαν καθυστερημένα και ζήτησε «ελέγχους, καλύτερη παρακολούθηση και ενδελεχή ιχνηλάτηση στα σύνορα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back