Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι διά ζώσης συνεδριάσεις

Εικόνα του άρθρου Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και οι διά ζώσης συνεδριάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2021, 16:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε τηλεδιάσκεψη έγινε η χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων. Η επόμενη συνεδρίασή του θα γίνει διά ζώσης κατά πάσα πιθανότητα, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου να δίνει μια προθεσμία μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου στους δημοτικούς συμβούλους για να καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της covid-19 ή νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των πιστοποιητικών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου, αναφέροντας ωστόσο ότι με νέα εγκύκλιο επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να μείνουν στο σπίτι και να συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Θωμάς Μπέγκας έθεσε το ζήτημα τις διάκρισης εκ μέρους της πολιτείας, με το δεδομένο ότι στη Βουλή επιτρέπεται στις διά ζώσης συνεδριάσεις και η συμμετοχή των μη εμβολιασμένων με αρνητικό τεστ. Παρέπεμψε δε στην αποχώρηση τεσσάρων παρατάξεων από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων επειδή δεν δέχονται τον διαχωρισμό των αιρετών σε εμβολιασμένους και μη. Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε για το ότι οι συνεδριάσεις προβλέπεται να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Ο κ. Μπέγκας ζήτησε επί της ουσίας να υπάρξει παρέμβαση από τον Δήμο Ιωαννιτών για να μην υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Με την πρόβλεψη των συνεδριάσεων κεκλεισμένων θυρών, διαφώνησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας, ο οποίος είπε ότι δεν τιμά κανέναν να υπάρχουν «βουβά, χωρίς κοινό, δημοτικά συμβούλια». Έσπευσε δε να διαβεβαιώσει ότι όλα τα μέλη της παράταξής του έχουν εμβολιαστεί.

O δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εκτίμησε από την πλευρά του έστειλε το δικό του μήνυμα: «Θέλουμε διά ζώσης συνεδριάσεις; Στέλνουμε τα πιστοποιητικά» και ζήτησε να στείλει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back