Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα νηπιαγωγεία δεν φτάνουν…

Εικόνα του άρθρου Τα νηπιαγωγεία δεν φτάνουν…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2020, 20:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ζήτημα της σχολικής στέγης και δη των νηπιαγωγείων παραμένει κρίσιμο στον Δήμο Ιωαννιτών. Υπάρχουν νηπιαγωγεία που λειτουργούν ως παραρτήματα, όπως στον Κατσικά και στην Πεδινή, ή σε διάφορα μισθωμένα κτίρια ή σε γειτονικά δημοτικά σχολεία.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του 1ου νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, το οποίο αποχώρησε από το κτίριο της πρώην Παπαζογλείου Σχολής και τη σχολική χρονιά που πέρασε, φιλοξενήθηκε στο απέναντι δημοτικό σχολείο, στο Καπλάνειο. Η δημοτική αρχή  έχει προγραμματίσει για τη φετινή σχολική χρονιά τη μετεγκατάσταση του 1ου νηπιαγωγείου σε έκταση του παλαιού Χατζηκώστα, όπου θα τοποθετηθούν λυόμενες κατασκευές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει κάποιες εργασίες διαμόρφωσης της έκτασης, αλλά η κατάσταση δεν είναι και πολύ αισιόδοξη…

Την ίδια ώρα, από φέτος, σε λυόμενη κατασκευή προορίζεται να στεγαστεί ένα άλλο νηπιαγωγείο.

Οι κτιριακές υποδομές του 28ου Νηπιαγωγείου στην Ανθούπολη δεν επαρκούν πια για τη φοίτηση των εγγεγραμμένων μαθητών, ενώ κοντινά νηπιαγωγείο, όπως του Νεοχωρόπουλου, έχουν  εγγράψει τον ανώτερο αριθμό μαθητών που μπορούν για την πλήρωση των θέσεων φοίτησης. Γι’ αυτό και το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων αποφάσισε να τοποθετήσει μια λυόμενη κατασκευή στον αύλειο χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων (στο Κάτω Νεοχωρόπουλο).

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» Στέφανος Σίντος, ο οποίος ήταν επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων, θύμισε ότι το τελευταίο νηπιαγωγείο που ανεγέρθηκε στα Γιάννενα, ήταν το 11ο νηπιαγωγείο στη Νέα Ζωή, ενώ την περίοδο αυτή βρίσκεται υπό κατασκευή το 5ο Νηπιαγωγείο στους παλαιούς στρατιωτικούς φούρνους, στο κέντρο της πόλης. Πρότεινε δε στη δημοτική αρχή να ξεκινήσει άμεσα έναν σχεδιασμό για την κατασκευή νηπιαγωγείων όπου λειτουργούν παραρτήματα αλλά και νέου νηπιαγωγείου στην Ανθούπολη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back