Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Τα μονοπάτια οδηγούν… στο Μέτσοβο

Εικόνα του άρθρου Τα μονοπάτια οδηγούν… στο Μέτσοβο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2019, 16:24

Η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών θα γίνει στο Μέτσοβο, στην αίθουσα του ΜΕΚΔΕ, το διήμερο Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τις Οργανωτικές Ομάδες των Ursa Trail και Epirus Trail.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο Ηλία Γκαρτζονίκα, η συνάντηση θα συγκεντρώσει πάνω από 130 συμμετοχές, από τις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, αλλά και από Ξάνθη, Υμηττό, Αίγινα, Καστοριά, Καρδίτσα, Νέο Μαρμαρά, πεδιάδα Φιλίππων, Αμοργό, Πάρο, Βυτίνα, περιοχές της Πελοποννήσου, Νότιο Πήλιο, Καβάλα, Χαλκιδική κλπ.  Στη συνάντηση αναμένεται να παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων (ERA) Boris Micic.

Θα γίνουν εννέα εισηγήσεις και 26 συνολικά παρουσιάσεις πιστοποιημένων και υπό πιστοποίηση μονοπατιών, με την Περιφέρεια Ηπείρου να προβάλλει το δικό της πρόγραμμα για τον πεζοπορικό τουρισμό, που, όπως είπε ο κ. Γκαρτζονίκας, «εντάσσεται στο σχεδιασμό της για τον τουρισμό των τεσσάρων εποχών- και  ο οποίος ήδη συναντά μεγάλη ανταπόκριση στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού που έχει συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια».

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στην Πανελλήνια Συνάντηση είναι και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται κατά τις πεζοπορικές διαδρομές, ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back