Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι… τα μέτρα για όλους

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 18:37

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τα μέτρα υπέρ των τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Καλογιάννης ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη και τόνισε στην απάντησή του ότι «η κυβέρνηση δείχνει εμπράκτως ότι στηρίζει ουσιαστικά την αγορά και τους εργαζόμενους κατά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Ανάλογα δε με τη δυναμική των εξελίξεων, προσαρμόζει τα μέτρα ή αναλαμβάνει νέα, με στόχο την περαιτέρω ανακούφιση των επιχειρηματιών και την προστασία των εργαζομένων».

Στην πράξη ωστόσο, ο κ. Θεοχάρης απάντησε στον κ. Καλογιάννη με τις γνωστές, για όλους τους κλάδους, δέσμες μέτρων (αναβολές καταβολών, ταχύτερες επιστροφές φόρων, έκπτωση στα ενοίκια κ.α.). 

Ειδικά για τον τουρισμό, ο κ. Θεοχάρης παρέπεμψε στη  «διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας», την απόφαση της Ε.Ε. από τον περασμένο Μάρτιο για «δέσμευση ποσών για την αντιμετώπιση» της πανδημίας και την τοποθέτησή του ότι πρέπει να είναι «πρώτο μέλημα, την αποζημίωση των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού και την περαιτέρω επιμόρφωσή τους, καθώς και στη δημιουργία online πλατφόρμας Greece From Home. Επίσης, παρέπεμψε στη γραμμή επικοινωνίας του υπουργείο και τον ιστοσελίδα του, «όπου μπορούν όλοι οι πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι να ενημερώνονται για κάθε νεότερο μέτρο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back