Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα Γιάννενα χρειάζονται μεγάλα έργα υποδομών»

Εικόνα του άρθρου «Τα Γιάννενα χρειάζονται μεγάλα έργα υποδομών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2021, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ανάγκη να γίνουν μεγάλα έργα υποδομών στην Ήπειρο επισημαίνει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η οποία καταθέτει και κάποιες σκέψεις για ένταξη έργων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η παρέμβαση των ξενοδόχων γίνεται με αφορμή τη μη ένταξη του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» στο Ταμείο Ανάκαμψης, «ενός αυτοκινητόδρομου που θα άλλαζε τα δεδομένα ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και των μεταφορών». 

Το παζλ της απουσίας μεγάλων υποδομών στην Ήπειρο και της αναπτυξιακής προοπτικής συμπληρώνεται, σύμφωνα και με την Ένωση Ξενοδόχων, από: την απένταξη του αγωγού φυσικού αερίου Κομοτηνής-Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2030 για την τροφοδοσία της Ηπείρου με φυσικό αέριο για την επόμενη δεκαετία, από την ανυπαρξία δεύτερης εξόδου από την Εγνατία οδό στη βορειοδυτική πλευρά των Ιωαννίνων και από την αναβολή της μετεγκατάστασης του κλειστού γηπέδου ξιφασκίας στα Ιωάννινα λόγω της μετατροπής του σε εμβολιαστικό κέντρο.

«Φυσικά, όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο ελπίζουμε και προσδοκούμε η μετεγκατάσταση του να πάρει μόνο μια μικρή αναβολή λόγω των συνθηκών της υγειονομικής κρίσης και να μην δούμε κι αυτό να ματαιώνεται» αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Παράλληλα, η Ένωση καταθέτει και τις δικές της προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, με αφορμή τις αστικές αναπλάσεις που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και στον Βοτανικό.

Οι ξενοδόχοι υπενθυμίζουν στον πρωθυπουργό ότι η πόλη διαθέτει τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ένα παροπλισμένο στρατόπεδο, το στρατόπεδο Βελισσαρίου. «Θα μπορούσε και εκεί να γίνει μια τετραπλή αστική ανάπλαση ανάλογη της Αθήνας, αλλάζοντας την εικόνα των Ιωαννίνων για τις επόμενες δεκαετίες» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back