Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα στην «Ελλάδα 2021»

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα στην «Ελλάδα 2021»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2020, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κανονικά, η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» θα επισκεπτόταν τα Γιάννενα αυτό το διάστημα. Ελέω κοροναϊού όμως, οι τοπικές αρχές αρκέστηκαν σε τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητησουν μαζί της, τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των Ιωαννίνων στην επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τα Γιάννενα θα συμμετάσχουν ενεργά και θα συγκροτήσουν επιτροπή «Ιωάννινα 2021» το επόμενο διάστημα.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και η κα Αγγελοπούλου, συμφώνησαν να γίνουν στα Γιάννενα δύο διεθνή συνέδρια με συμμετοχή του πανεπιστημίου και άλλων φορέων.

Επίσης θα γίνει ένας κύκλος διαλέξεων ενώ σειρά από μουσικά δρώμενα με τα μουσικά σύνολα του Πνευματικού Κέντρου.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, θα γίνουν και δράσεις «που θα αποτυπώνουν τις δυνατότητες των Ιωαννίνων στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, στην ιατρική και τις μεταμοσχεύσεις όπως και στην αργυροχοΐα».

Ο κ. Ελισάφ τόνισε μετά τη συζήτηση, ότι «θέσαμε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Δήμος μας ώστε το 2021 να οργανώσουμε γεγονότα με διεθνή αντίκτυπο. Γεγονότα που θα αναδείξουν πτυχές της ιστορίας αλλά και τις προοπτικές της περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back