Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Τα δύσκολα έρχονται»

Εικόνα του άρθρου «Τα δύσκολα έρχονται»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2020, 14:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΜΕ Υγείας προειδοποιεί ότι η επαναφορά κανονικής λειτουργίας στα νοσοκομεία είναι «ναρκοθετημένη», από το «το  χρόνια υποστελεχωμένο και εμπορευματοποιημένο  δημόσιο σύστημα υγείας, από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων της επιχειρηματικότητας».

Τονίζει ακόμα ότι «η πιθανή ανοσοποίηση του πληθυσμού λόγω του lockdown είναι της τάξης του 1% που σημαίνει ότι το σύνολο του πληθυσμού είναι ευάλωτο οπότε τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά μας». 

Ειδικά για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το διάστημα των δύο μηνών της πανδημίας, με μείωση της προσέλευσης τακτικών και επειγόντων περιστατικών που άγγιξε το 70%, στελεχώθηκαν οι νέες δομές  με μαζικές μετακινήσεις υπάρχοντος προσωπικού» και ότι οι προσθήκες σε προσωπικό ήταν πολύ λίγες:. «Τέθηκαν συνολικά 110 υγειονομικοί εκτός μάχης με άδειες ειδικού σκοπού και ευπαθών ομάδων, απολύθηκαν 24 καθαρίστριες και ενισχύθηκε το ΠΓΝΙ με μόλις 18 νέους νοσηλευτές, 8 γενικών καθηκόντων και 12 καθαρίστριες, κάνοντας το ισοζύγιο προσωπικού ιδιαίτερα αρνητικό».

Το ΠΑΜΕ Υγείας συνεχίζει αναφέροντας ότι «ό,τι γίνει, θα πραγματοποιηθεί με ‘τέντωμα’ του υπάρχοντος προσωπικού και η εντατικοποίηση θα κορυφωθεί. Εάν αυτό συνδυαστεί με τπιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας όπως σε χώρες που έχουν άρει περιοριστικά μέτρα π.χ. Γερμανία, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Αναφέρει ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό παρουσιάζεται αυξημένη προσέλευση στις παθολογικές κλινικές και καταλήγει, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε την πολιτική της για την υγεία και πως «τα  λόγια στήριξης των υγειονομικών από κυβερνητικά χείλη και η αναγνώριση  του δημόσιου συστήματος υγείας είναι κενά περιεχομένου αν ειδωθεί υπό το πρίσμα των γεγονότων των 2 μηνών πανδημίας».

 Καταλήγει τονίζοντας ότι «το σύνθημα της φετινής πρωτομαγιάς, ‘ο πραγματικός φονικός ιός είναι ο καπιταλισμός’ τεκμηριώνεται από τις εικόνες ομαδικών τάφων, της εκατόμβης νεκρών ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών, εκατομμυρίων νέων ανέργων, στις ‘προηγμένες» χώρες’, των ‘προηγμένων’ συστημάτων υγείας,  του ‘προηγμένου’ καπιταλισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back