Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα Βόρεια Τζουμέρκα βρίσκουν τουριστικό προσανατολισμό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2016, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την «πυξίδα» για την ορθή διαχείριση του τουριστικού προϊόντος των Τζουμέρκων αναζητούν η δημοτική αρχή και οι επαγγελματίες του τουρισμού, με εκδηλώσεις όπως αυτή που διοργάνωσαν μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων νομού Ιωαννίνων και την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, τη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής, ιδιοκτητών ξενοδοχείων, καταλυμάτων, ξενώνων και επαγγελματιών του χώρου της εστίασης.

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές κάλεσε τους επαγγελματίες να προτείνουν τρόπους για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, δεσμευόμενος ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου, θα στηρίξει την όποια επιλογή τους. «Εσείς λαμβάνετε τις αποφάσεις και εμείς θα ακολουθούμε και θα στηρίζουμε», ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Έμφαση δόθηκε στα συγκριτικά πλεονέκτημα της περιοχής, το Σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα, αλλά και στη δυναμική του εναλλακτικού τουρισμού, για τα οποία εκδόθηκαν σχετικά έντυπα, τα οποία διανέμονται στους εν δυνάμει επισκέπτες στις εκθέσεις που συμμετέχει ο δήμος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, έχουν χωροθετηθεί θέσεις για caravan, έχουν χαραχθεί τρεις ποδηλατικές διαδρομές και έχουν αποτυπωθεί πλήρως τα μονοπάτια σε όλη την έκταση του δήμου, ως μέρος ενός πιστοποιημένου ευρωπαϊκού μονοπατιού που θα διατρέχει ολόκληρη την Ήπειρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες η ανανεωμένη ιστοσελίδα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, η οποία τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρίσκεται «στον αέρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση που λειτουργεί και σήμερα (www.voreiatzoumerka.gr).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back