Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα 16 αιτήματα των ξενοδόχων

Εικόνα του άρθρου Τα 16 αιτήματα των ξενοδόχων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2019, 20:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «για πρώτη φορά η ανώτατη ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού έδειξε διάθεση να ακούσει τα προβλήματα που μας απασχολούν, να δώσει λύσεις σε όσα περισσότερα μπορεί είτε από μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλα υπουργεία».

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, ο κ. Θεοχάρης τους ανέλυσε το δεκαετές στρατηγικό σχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον τουρισμό και πώς αυτό θα υλοποιηθεί.

Αυτοί από την πλευρά τους, ζήτησαν… πολλά, εστιάζοντας σε 16 σημεία.

Ένα από αυτά είναι η αλλαγή του «Καλλικράτη» και η δημιουργία Α.Ε. για την προώθηση του τουρισμού και τη διαμόρφωση στρατηγικής, με χρηματοδότηση από Περιφέρειες, Δήμους κ.α.

Επίσης, ζητούν τη δημιουργία Λιμναίου Ταμείου και Υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα, την ολοκλήρωση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, την ολοκλήρωση του Ε65, το φυσικό αέριο κ.α.

Ακόμα, ζητάνε διευθέτηση του θέματος των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και του airbnb. Γι αυτό ειδικά αναφέρουν ότι χρειάζεται «ξεκάθαρο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, αλλά και φορολογία ανάλογη των ξενοδοχειακών μονάδων ή των ενοικιαζόμενων δωματίων».

Άλλα σημεία, είναι η μεγαλύτερη προβολή της ενδοχώρας από τον ΕΟΤ, η δημιουργία δημιουργία πιστοποιημένων μονοπατιών σε όλους του ορεινούς όγκους, η θεσμοθέτηση άδειας αλιείας στα ποτάμια και τη λίμνη, διακρατικές συμφωνίες για σχολικές και περιβαλλοντικές εκδρομές, κ.α.

Επίσης, ζητάνε την ίδρυση σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, παρότι συναφούς αντικειμένου τμήματα δεν προχώρησαν, στο πρόσφατο παρελθόν.

Ζητάνε μείωση γραφειοκρατίας, διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου τουρισμού ανά διετία σε συνεργασία με το Υπ. Τουρισμού και τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα Επιμελητήρια, τη του ΕΝ.Φ.Ι.Α στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (εννοώντας μάλλον προς τα κάτω, γιατί προς τα πάνω ήταν η πρώτη εξίσωση πριν από μια εξαετία περίπου) και τέλος, την προώθηση του αναγνωστικού τουρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back