Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τ. Καλογιάννη: Και μια απάντηση για τη «συντηρητική Δεξιά»

Εικόνα του άρθρου Τ. Καλογιάννη: Και μια απάντηση για τη «συντηρητική Δεξιά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2020, 22:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η υπόθεση των led αποτελεί το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο, με τη δημοτική αρχή να εστιάζει την κριτική της κυρίως στην παράταξη «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, από την οποία έχει «πάρει» ήδη δύο δημοτικούς της συμβούλους.

Η δημοτική αρχή, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, κατηγόρησε την κ. Καλογιάννη ότι ταυτίζεται «με την προηγούμενη αποτυχημένη δημοτική αρχή και με τις δυνάμεις της Αριστεράς» και ότι είναι «ελλιπής» όχι μόνο ως πολιτικός αλλά και ως τεχνοκράτης. Μία μέρα νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε τοποθετήσει την κ. Καλογιάννη στον χώρο της «συντηρητικής ΝΔ» («Η ανίερη συμμαχία της συντηρητικής ΝΔ και του επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος οδήγησε στα ίδια ακριβώς αποτελέσματα» είχε πει).

Την επίθεση των τελευταίων ημερών εκ μέρους της δημοτικής αρχής, η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» δεν την άφησε αναπάντητη. Με σημερινή της ανακοίνωση, κατηγορεί τον δήμαρχο ότι «παρεκτρέπεται πλέον και σε προσωπικές επιθέσεις», καθώς «αδυνατεί ο ίδιος να διοικήσει τον Δήμο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος», αλλά και ότι «τα συνεχή λάθη και η αδυναμία παραγωγής έργου από τη δημοτική αρχή, τον οδηγούν σε απώλεια της ψυχραιμίας του».

«Αντί να πείθει με τεκμηριωμένες προτάσεις, τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους συνδημότες μας, λυπάται διότι δεν μπορεί να αποφασίζει όπως θα ήθελε, αυταρχικά και με αδιαφάνεια» τονίζει. Η κ. Καλογιάννη, απαντά και στον χαρακτηρισμό «ελλιπής». «Σχετικά με τον εάν είμαι ‘ελλιπής’ ή όχι στην τεχνοκρατική αντίληψη των θεμάτων, αυτό έχει ήδη κριθεί και αποδεικνύεται καθημερινά από το έργο και τις πράξεις μου, όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Δήμαρχος να διατυπώσει διαφορετική άποψη» επισημαίνει.

Η κ. Καλογιάννη έρχεται να απαντήσει και στην αναφορά περί «συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας», με την ίδια να… βάζει τους όρους του πολιτικού προσδιορισμού. «Αν η παραγωγή έργου και η διαφάνεια ταυτίζονται στο μυαλό του με τη ‘συντηρητική Νέα Δημοκρατία’, τότε ναι, ανήκω στην, κατ’ εκείνον, ‘συντηρητική Νέα Δημοκρατία’, η οποία για εμάς είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» υπογραμμίζει. Την ίδια ώρα, δίνει και έναν σαρκαστικό τόνο στην κριτική της: «Ο κ. Δήμαρχος, ως ‘προοδευτικός’ αριστερός, αρέσκεται σε υπόγειες και αδιαφανείς διαδικασίες».

*Η κ. Καλογιάννη συνόδευσε το δελτίο Τύπου με τη συγκεκριμένη φωτογραφία από τις ημέρες της ως αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων με συνεργάτες της –προφανώς για τα έργα του μηχανισμού ELENA

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back