Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συζητώντας για «Ιωάννινα-Κακαβιά» σε υπουργικό επίπεδο

Εικόνα του άρθρου Συζητώντας για «Ιωάννινα-Κακαβιά» σε υπουργικό επίπεδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2021, 21:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλογιάννης στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για το βόρειο τμήμα του Ε65, ένα έργο που παραμένει σε εκκρεμότητα από την εποχή της δικής του υπουργικής θητείας, ενώ συγχάρηκε τον κ. Χατζηδάκη για την εκχώρηση της Εγνατίας οδού, «με την οποία αναμένεται να συντηρηθεί και αναβαθμιστεί ουσιαστικά ο αυτοκινητόδρομος, να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, να αναπτυχθούν παρόδιες δραστηριότητες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στα πραγματικά ενδιαφέροντα της ανακοίνωσης, ο κ. Καλογιάννης ζήτησε από τον υπουργό και «συμφώνησε» όπως αναφέρει, για το τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά, «να διερευνηθεί, από πλευράς υπουργείου, κάθε δυνατότητα χρηματοδότησής του, εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, ώστε να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. Ζήτησε επίσης να εγκριθεί και παραληφθεί η μελέτη του έργου Καλπάκι – Κόνιτσα, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθούν πόροι για την κατασκευή του».

Ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος έχει διαφωνήσει με την εκχώρηση της ευθύνης του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου, συνδιαλέγεται απευθείας με τον υπουργό. Είναι ζήτημα ωστόσο, πώς η συζήτηση για τη χρηματοδότηση του έργου παραπέμπεται ξανά στο υπουργείο, αλλά και ότι όλο και περισσότερο φαίνεται ότι χωρίς την κρατική παρουσία, το έργο δύσκολα θα γίνει.

Ακόμα, ο βουλευτής επανέφερε την πρόταση για την ψηφιακή μεταρρύθμιση στα δημόσια έργα, «η οποία είναι εφαρμόσιμη και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, με πολύ σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία» όπως αναφέρει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
απορών
παρακαλώ, η απορία μου: γιατί μόνο ο συγκεκριμένος βουλευτής του νομού, αρθρώνει λόγο επί του θέματος - κι όχι οι υπόλοιποι του νομού; παίζει κάτι;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back