Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 19-09-2019, 14:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς πρότεινε στην υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής, να γίνει συζήτηση για την ποιότητα των νερών και τη διαχείριση των οικοσυστημάτων του Καλαμά και της Παμβώτιδας.

 Ο κ. Αμυράς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα και ειδικότερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, όπου συζητήθηκε η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας.

Ο κ. Αμυράς έθεσε ζήτημα «επισκεψιμότητας» για τον Καλαμά, λέγοντας ότι «ο μεν Καλαμάς πρέπει να γίνει πόλος έλξης για αναψυχή, ψυχαγωγία, πολιτισμό και αθλητικές δραστηριότητες παραμένοντας αναπόσπαστο κομμάτι της γεωργικής ανάπτυξης. Η δε λίμνη Παμβώτιδα αντιμετωπίζει τεράστιες αστικές, βιομηχανικές και γεωργικές πιέσεις και απαιτείται άμεσα η εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ανάκαμψη του οικοσυστήματος της, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών».Menoumespiti-Wash
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα