Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 19-09-2019, 14:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η οποία, όπως τόνισε «είχε ως στόχο τη διευκόλυνση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους και έθεσε το ζήτημα της περαιτέρω διοικητικής και επιστημονικής αναβάθμισης ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και δυσλειτουργίες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η σύσταση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση υποδομών κοινωνικής φροντίδας και ουσιαστικής αλληλεγγύης» και κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να ενισχύσει το έργο του οργανισμού.

Τέλος, είπε ότι η πολιτεία πρέπει να επιλύσει ζητήματα ων ανασφάλιστων με αναπηρία και πρότεινε ενδεικτικά την κάλυψη της προμήθειας αναλώσιμων, βοηθημάτων κινητικότητας και βοηθητικού εξοπλισμού. Επίσης, υπογράμμισε πως πρέπει συνεχιστεί η υποστήριξη και επέκταση του θεσμού των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, την ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και την απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τέλος, η κα Τζούφη ανέφερε πως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει «να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των φοιτητών και των εργαζομένων με αναπηρία στους πανεπιστημιακούς χώρους, καθώς και να μεριμνήσει για την προετοιμασία κατάλληλων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για φοιτητές με προβλήματα όρασης».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα