ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ στη Ζίτσα: Συμφωνίες και επιφυλάξεις

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ στη Ζίτσα: Συμφωνίες και επιφυλάξεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2020, 15:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τους αντιδημάρχους Φώτη Ράρρα και Κατερίνα Μπαλάφα, συνάντησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούσαν η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, οι πρώην βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Στέφος και Χρήστος Μαντάς, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Ζίτσας Σπύρος Πάικας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της Οργάνωσης Ζίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοτική αρχή συμφώνησαν σε αρκετά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες, αλλά και τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων της περιοχής που απειλούν την οικολογική ισορροπία.

«Προς αυτή την κατεύθυνση, η ίδρυση και λειτουργία μικρών μονάδων βιοαερίου στα όρια του Δήμου υιοθετείται από τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας, με προϋπόθεση την τήρηση των κανόνων αναφορικά με την ισχύ τους και την εξυπηρέτηση μόνο των αναγκών των πτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Ζίτσας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπροσωπεία επιφυλάχθηκε για το αίτημα του κ. Πλιάκου για βιολογικό καθαρισμό στον Δήμο Ζίτσας, καθώς «βρίσκεται σε εξέλιξη το σημαντικό έργο επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού Ιωαννίνων, έργο 36,2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύψει τις ανάγκες όλου του λεκανοπεδίου», όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συζητήθηκαν επίσης οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που αλλάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε «ιδιαίτερη συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για τα ζητήματα δημοκρατίας που ανακύπτουν από τις νομοθετήσεις - παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών στην λειτουργία των δημοτικών οργάνων». Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «την περιφρούρηση και τον σεβασμό από τους αιρετούς στη βούληση των ψηφοφόρων, όπως αυτή εκφράστηκε με την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ειδική αναφορά και από τις δύο πλευρές έγινε για τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τους «Φιλόδημους» και η στην ίδρυση και λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στο Δήμο Ζίτσας, το οποίο εγκρίθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ακόμα στην ανάγκη για νέα σχολικά κτίρια, τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και τη βοήθεια που χρειάζεται για τη διευκόλυνση του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά με αναλώσιμα, συζήτησαν για τις «αντισταθμιστικές ρυθμίσεις» για τη λειτουργία της προσφυγικής δομής στην «Αγία Ελένη».

Ακόμα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το αίτημα για ολοκλήρωση του δρόμου Ιόνια-Κακαβιά είναι πολύ σημαντικό και τονίζει ότι ο Δήμος ζητάει και αυτός την άμεση προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για να καλυφθούν εποχικές ανάγκες σε προσωπικό. Τέλος, οι δύο πλευρές συζήτησαν τα θέματα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, της αμπελουργικής ζώνης Ζίτσας αλλά και των δασικών χαρτών, θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ιωαννίνων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ «εκδήλωσε την πρόθεση να συμβάλλει στην προώθηση λύσεων μέσα από τοπικές και κοινοβουλευτικές ενέργειες για το καλό του τόπου και των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back