Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «μια πρόχειρη και προεκλογικού τύπου φιέστα»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ: «μια πρόχειρη και προεκλογικού τύπου φιέστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2021, 09:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ως μια «πρόχειρη και προεκλογικού τύπου φιέστα» χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών στα Γιάννενα.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί καταρχάς τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν βρήκε χρόνο» να μιλήσει για την πανδημία και να επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία, όπου θα διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ, ότι το υγειονομικό προσωπικό έχει υπερβεί τα όρια των αντοχών του, ότι τα τακτικά χειρουργεία είναι «πετσοκομμένα», ότι οι πολίτες αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Τι έκανε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης στα Γιάννενα. Υποσχέθηκε έναν δίιχνο δρόμο «Ιωάννινα-Κακαβιά», με λωρίδα έκτακτης ανάγκης, «μια κλειστή επαρχιακή οδό αντί για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο σύνδεσης με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη» όπως σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει δε και τα πηγαινέλα του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά»: «(Ο κ. Μητσοτάκης) ‘εκχώρησε’ για μια ακόμη φορά στο υπουργείο Υποδομών τον δρόμο Ιωαννίνων-Καλπακίου-Κακαβιάς που είχε ‘εκχωρήσει’ το καλοκαίρι του 2020 στην αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, τον πολύπαθο δρόμο που ο υπουργός υποδομών κ. Σουφλιάς, σε κυβέρνηση της ΝΔ ξανά με τον νυν βουλευτή κ. Καλογιάννη, υφυπουργό του, και νομάρχη Ιωαννίνων, πάλι τον κ. Καχριμάνη, είχε απεντάξει από το ΕΣΠΑ το 2005».

Επισημαίνει ότι δυόμιση τώρα χρόνια η Ήπειρος «πληρώνει τις εντόπιες γνωστές αερολογίες για να ξαναβρεθούμε στις υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, αναμένοντας τα επόμενα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην δημοπράτηση του δρόμου με άγνωστο τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης». Κάνει λόγο δε για γνωστές πρακτικές, φέρνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων «για το οποίο τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη λύση…».

Επιπλέον, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «εμπαιγμό» και για το θέμα του νέου κλειστού γυμναστηρίου. Αφού θυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για νέο κλειστό γυμναστήριο, αναφέρει ότι η όλη υπόθεση κατέληξε σε «μια αθλητική προκάτ αίθουσα από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που θα πήγαινε για… ανακύκλωση και της οποίας το συνολικό κόστος για να εγκατασταθεί, να συντηρηθεί και να λειτουργήσει ως αθλητική εγκατάσταση δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνακόλουθοί του αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων επιχειρώντας επικοινωνιακά να λύσουν το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας και της περιοχής μας, με έναν δρόμο, ένα μεταχειρισμένο κλειστό προκάτ του 2004 και υποσχέσεις για τα δήθεν μεγάλα έργα του μέλλοντος με απροσδιόριστο και αβέβαιο  το χρόνο υλοποίησης» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η Ήπειρος και η χώρα έχουν ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής και σοβαρής διακυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back