Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να δώσουμε όλοι τη μάχη»

Εικόνα του άρθρου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Να δώσουμε όλοι τη μάχη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2020, 17:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων καλεί τους πολίτες «να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη, ενωμένοι σε ένα μέτωπο ζωής, για να υπάρξουν όσο γίνεται λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Αυτό σημαίνει, με ψυχραιμία και χωρίς πανικό, να τηρήσουμε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες των επιστημόνων» και ταυτόχρονα, ότι «οι ώρες τούτες είναι ώρες ευθύνης και όχι μικροπολιτικής αντιπαράθεσης».

Η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η κοινωνία έχει αναλάβει τις ευθύνες της, στη συντριπτική της πλειοψηφία, αλλά «και το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του».

Τονίζει ότι ειδικότερα, για τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων θα πρέπει να είναι προτεραιότητα «η ενίσχυση των ΤΕΠ και των ΜΕΘ και σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να ενισχυθεί το σύστημα. Επιπλέον χρειάζεται άμεσα να υπάρξουν πρωτοβουλίες ενεργού ενσωμάτωσης του δυναμικού της πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Προτείνει, το Κέντρο Υγείας  Ιωαννίνων σε διασύνδεση και με τις ΤΟΜΥ, «με την απαραίτητη ενίσχυση και την διαμόρφωση των χώρων και των εργαστηρίων», ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ζητάει επίσης να ενισχυθεί η τοπική ομάδα του ΕΟΔΥ για την ιατρική διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού πληθυσμού στον Κατσικά και στις υπόλοιπες δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες.  Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ιδιαίτερα στην έναρξη λειτουργίας του εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων όπου μπορούν να γίνονται οι έλεγχοι για τον κοροναϊό.

Σημειώνει επίσης ότι «η εθελοντική προσφορά, που από όλους μας θεωρείται δεδομένη,  δεν είναι δυνατόν να γίνει το προκάλυμμα της κυβέρνησης για να μην προχωρήσει στις μόνιμες προσλήψεις  υγειονομικού προσωπικού, που είναι η αναγκαία κίνηση για να στηριχθεί το ΕΣΥ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει επίσης προστασία των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους.

«Η κυβέρνηση οφείλει και έχει τις οικονομικές δυνατότητες να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων των επιχειρήσεων που κλείνουν ή έχει καταρρεύσει ο τζίρος τους»| αναφέρει και ζητάει απαγόρευση απολύσεων και κανονική καταβολή μισθών, αλλά και να απαγορευτεί  η  μετατροπή των σχέσεων εργασίας από πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης.

Αιτείται περισσότερα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, την επιδότηση των εισφορών των εργαζομένων, και την κάλυψη των εποχιακά εργαζομένων και των επισφαλώς απασχολούμενων.

Προτείνει ακόμα δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο σε όλες τις ευάλωτες ομάδες για όσο κρατάει η κρίση, ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας κατά 50%, αύξηση κατά 50% στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ και στο επίδομα για ανασφάλιστους υπερήλικες), άμεσες προσλήψεις σε προνοιακά ιδρύματα, κ.α.

Τέλος, τονίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις θυσίες του λαού μας, κατάφερε να δημιουργήσει ένα οικονομικό  ‘μαξιλάρι’ ασφάλειας περίπου 35 δις ευρώ. Αυτό το ‘μαξιλάρι’ μπορεί να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back